زوج درمانی

همسرم به مشاوره زوج درمانی اعتقاد نداره!

همسرم به زوج درمانی باوری ندارد، آیا میتوانم تنهایی به زوج درمانی مراجعه کنم؟

ممکن است در یک دنیای ایده آل، تصورتان این باشد که همسرتان در تلاش برای بهبود رابطه تان است. با این حال، دلایل زیادی وجود دارد که همسر شما تصمیم می گیرد به زوج درمانی ” نه” بگوید. 

اکثر مردم داستان های وحشتناکی را از دوستان یا همکاران خود شنیده اند که گفته اند هر هفته آن ها و همسرشان فقط برای شروع دعوا به زوج درمانی می روند، درمانگر می نشیند و تماشا می کند و ادامه ی دعوا در ماشین اتفاق می افتد.

 این داستان های نه چندان واقعی و بی اساس، می توانند این ترس را برای همسرتان ایجاد کند که اگر شما به زوج درمانی بروید، مشکلات بین شما  و شریک زندگیتان بیشتر می شود. دلایل دیگری که ممکن است شریک زندگی شما مایل به مراجعه به زوج درمانی نباشد، این است که آن ها اطلاع دقیقی از اینکه چه اتفاقی در جلسات زوج درمانی می افتد ندارند ، و همین دلیلی بر اعتقاد نداشتن همسر به مشاوره زوج درمانی است.

این واقعیت که به چه دلیل همسر شما نمی خواهد به جلسات زوج درمانی مراجعه کند، باعث خراب شدن رابطه شما ، همچنین  مانع از تلاش برای بهبود رابطه تان نمی شود ؛ زیرا شما می توانید به تنهایی در زوج درمانی انفرادی بر روی رابطه تان کار کنید.

آیا مطمئن نیستید که می خواهید روی چه چیز کار کنید، اما می دانید که چه چیزی در رابطه باید تغییر کند؟ درمانگر شما می تواند به شما در تعیین اهداف برای بهبود رابطه تان، انتظارات شما، جهت و روند درمان به خوبی کمک کند. پس زمانتان را با هدف راضی کردن همسرتان هدر ندهید. شما به تنهایی می توانید به زوج درمانی مراجعه کنید و روزهای خوب پیشین را دوباره به رابطه تان بیاورید.

چرا زوج درمانی حائز اهمیت است؟

این آرزوی هر زوجی است که رابطه شان  برای همیشه مانند روزهای اول آشنایشان باشد و از یک ازدواج فوق العاده لذت ببرند. اما آیا این همیشه امکان پذیر است؟ نه!  در طول زمان مسائلی پیش می آید و اگر شما دو نفر در موقعیتی برای حل اختلافاتتان قرار نگیرید، ممکن است رابطه زناشوییتان مستعد طلاق شود.

 اگر رابطه شما به مشکل خورده است، وقت آن است که به دنبال زوج درمانی باشید. برخی می گویند که زوج درمانی جواب نمی دهد، اما این درست نیست! طبق آمارهای به دست آمده هزاران ازدواج با زوج درمانی نجات یافته است. اما نکته حائز اهمیتی که وجود دارد آن است که میزان موفقیت هر زوج درمانی نه تنها به شایستگی زوج درمانگر بستگی دارد، بلکه به نگرش و تمایل شما برای بهبود رابطه تان نیز بستگی دارد.

آیا اگر به تنهایی به زوج درمانی مراجعه کنم به رابطه ام کمک خواهد شد؟

این یکی از بزرگترین نگرانی ها در مورد شرکائی است که همسران آن ها آمادگی مشاوره قبل ازدواج و یا زوج درمانی را ندارند. به دلایل مختلفی ممکن است شریک شما درمواجه با مشاور ازدواج مردد باشد. در حقیقت، شما می توانید باعث بهبود رابطه خودتان شوید حتی اگر به تنهایی به زوج درمانی مراجعه کنید. 

اما چگونه؟ 

خبر خوب این است که زوج درمانی انفرادی نیز وجود دارد.  یکی از مسائلی که بسیاری از زوج ها از آن رنج میبرند این است که آن ها زمان زیادی را صرف می کنند تا در مورد زمان و یا رفتن به زوج درمانی به توافق برسند و در بعضی از موقعیت ها در زمان تصمیم گیری نهایی آن ها، ازدواجشان در آستانه جدایی می باشد. 

بنابراین اگر در موقعیتی هستید که می خواهید از مشاور کمک بگیرید و همسرتان با شما موافق نیست، هیچ جای نگرانی نیست. تکنیک هایی در زوج درمانی وجود دارد که زوج درمانگر تنها با یکی از زوجین مایل به استفاده از مشاوره، سعی می کند رابطه را تقویت ببخشد و یا راه هایی مناسب برای پایان دادن به مسایل رابطه را مطرح می کند.

یک راز!  

در صورت عدم انجام یکسری اشتباهات توسط زوجین، زوج درمانی می تواند ازدواج شما را نجات دهد. چه متاهل باشید چه تازه نامزد کرده باشید و یا قصد داشته باشید به زودی زندگی مشترک خود را آغاز کنید، رشد دادن رابطه تان بهترین کار برای ادامه حرکتتان است.

بسیاری از زوج ها با انتظارات زیادی رابطه خودشان را شروع می کنندکه برخی از آن ها غیر واقعی هستند و در جایی از رابطه، آن ها شروع به تجربه مشکلات و مسائل زیادی می کنند. 

آنچه اتفاق می افتد این است که اکثر زوج ها همسر خود را مسئول این آشفتگی می دانند. بنابراین توافق بر سر ساده ترین مسائل در رابطه مشکل ساز می شود. وقتی همسرتان نمی خواهد به زوج درمانی مراجعه کند، نمی توانید رابطه ای را که برای آن سرمایه گذاری کرده اید را خراب کنید.

اما می توانید اولین نفری باشید که به دنبال کمک هستید و شریک زندگیتان بعدا از شما تشکر خواهد کرد. قبل از اینکه با زوج درمانگر ملاقات داشته باشید، باید مشخص کنید که می خواهید به چه چیزی برسید. 

مراجعه به زوج درمانی با اهداف نامشخص و اهداف اشتباه سودی نخواهد داشت و مفید نخواهد بود. به خاطر داشته باشید، شما به دنبال این نیستید که به جهان ثابت کنید که حق با شماست و حرف خود را ثابت کنید، بلکه در زوج درمانی شما به سادگی سعی می کنید که نشان دهید رابطه تان در برخی زمینه ها نیاز به کمک یک متخصص دارد تا رابطه تان به خوبی بهبود و رشد پیدا کند.

زمانیکه تنهایی به زوج درمانی مراجعه می کنید، فقط لازم است اهداف واضحی برای آنچه می خواهید به آن برسید داشته باشید و با درمانگر خود همکاری داشته باشید و به توصیه های او عمل کنید. با خود صادق باشید و حاضر باشید که روی خودتان کار کنید، راز موفقیت در اینست که بدانید، رشد دادن خودتان  مهم ترین قسمت زوج درمانی برای شما است.

وقتی تنها به زوج درمانی میروید، باید انتظار چه چیزی را داشته باشید؟

اگر تنها شما هستید که به دنبال کمک برای رابطه خود و همسرتان هستید، شاید از شما خواسته شود که تنهایی این بار را بر دوش بگیرید. انتظار زیادی نداشته باشید که همسرتان همه کارهای لازم برای تغییر و بهبود رابطه تان را انجام دهد. ممکن است مدتی طول بکشد تا او با شما همکاری کند. 

اما اگر در زمان سختی ها و مشکلات، در فرایند زوج درمانی  قوی بمانید و انرژی و انگیزه خود را حفظ کنید، قطعا همه چیز تغییر خواهد کرد. مطمئن شوید به راهکارهای توصیه شده زوج درمانگر عمل می کنید و خوب است بدانید بعدا همسرتان بخاطر تلاش شما برای حفظ رابطه تان و نحوه برخورد صحیحتان با مشکلاتی که قبلا به یک نبرد واقعی تبدیل شده بودند، از شما قدردانی خواهد کرد. 

همه چیز برای بهبود رابطه تان از آنجا شروع می شود که تصمیم می گیرید به تنهایی به زوج درمانی بروید.

نکاتی برای مراجعه به زوج درمانی انفرادی:

اگر همسرتان نمی خواهد در روند درمان شرکت کند و شما تصمیم می گیرید که آن را به تنهایی انجام دهید، چندین نکته را باید در نظر داشته باشید تا بیشترین نتیجه را از این تلاش بگیرید.

  • روی خودتان تمرکز کنید:

یکی از مسائل مهم در ازدواج این است که وقتی زوجین با مشکل روبرو می شوند، سعی می کنند نقاط ضعف یکدیگر را شناسایی و روی آن  تاکید می‌کنند. زوج ها در این موقعیت مدام رفتارهای اشتباه طرف مقابل را می بینند و روی آن ها تمرکز می کنند. با این حال، همه می دانیم رابطه ی ازدواج مانند خیابانی دو طرفه است. در حالیکه یکی از طرفین ممکن است بخشی از مشکل باشد، اما از طرفی، شاید تصورات و طرز نگاه زوج ناراضی قسمتی زیادی از مشکل باشد.

زوج درمانی انفرادی می تواند کمک بزرگی در جهت  نحوه نگرش به مسائلی باشد که با آن روبرو هستید. زوج درمانی حتی زوج درمانی انفرادی می‌تواند به شما در تمرکز بر مسائل جاری، الگوهای ارتباطی و طرز تفکرتان که ممکن است بخش بزرگی از مشکل باشد، کمک کرده و سبب شود تا بتوانید  بهترین راه را برای پیشرفت و بهبود رابطه تان انتخاب کرده و از آن استفاده کنید.

  • تمرکز بر الگوهای ارتباطی:

نوع ارتباطتان با همسرتان می تواند ریشه اصلی مشکل باشد؛ بنابراین دریابید که چرا همسرتان شما را در روند زوج درمانی همراهی نمی کند. به او فشار نیاورید، فقط به دنبال دلایل باشید. این امر به شما در بهبود روند رابطه تان کمک شایانی می کند.

  • با بصیرت عمل کنید:

به دنبال راه هایی برای اصلاح و تغییر همسر خود نباشید. شما به زوج درمانی می روید تا روی خودتان کار کنید. اگر همسرتان شرکت نمی کند نمی‌توانید او را تغییر داده و بر روی شخصیت او کار کنید.

  • مطالب را به اشتراک بگذارید؛ اجبار به انجام آن ها نکنید:

آنچه که در جلسه مشاوره آموخته اید با خود ببرید و با همسرتان در میان بگذارید، اما او را مجبور به انجام دادن آن فعالیت ها و یا توصیه و راهکارها  نکنید. اگر سوءتفاهمی به وجود آمد آن را با توضیح برطرف کنید، اگر کنجکاوی نسبت به راهکارها از طرف همسرتان پیش آمد آن را تقویت کنید. ممکن است متوجه شوید همسرتان بخواهد همکاری کند و با شما به زوج درمانی مراجعه کند.

  • وضعیت را بدتر نکنید!

هرگز در چنین شرایطی شروع به تهدید برای درخواست یا بیان طلاق نکنید. شما در حال تلاش برای بهبود رابطه تان هستید و حتی اگر قرار باشد رابطه تان خاتمه یابد، باید در محیطی دوستانه این اتفاق بیوفتد و نه در محیطی پر از تنش و تهدید. طلاق چیزی نیست که به عنوان تهدید پوچ مورد استفاده قرار بگیرد، به ویژه اگر می خواهید رابطه ازدواج تان را بهبود ببخشید و مشکلات را حل کنید.

کلام پایانی

در ازدواجتان به مشکل خورده اید و شریک زندگیتان آمادگی این را ندارد که شما دو نفر از کسی کمک بگیرید؟ ممکن است تصمیم گرفته باشید که به زوج درمانی بروید؛ زیرا در نهایت با کمک یک مشاور حرفه ای  و یک زوج درمانگر ماهر می تواند ازدواج شما دوباره روز های خوش پیشین را ببیند، اما همسرتان آمادگی مراجعه به زوج درمانی را ندارد. آیا از نظرتان عقب نشینی می کنید؟ 

مشاوران حوزه زوج درمانی عقیده دارند که اگر یکی از طرفین آماده صحبت و کمک باشد، این به معنای این است که این ازدواج می تواند نجات یابد. اگر وضعیت رابطه تان با همسرتان بحرانی است می توانید زوج درمانی را شروع کرده و به تنهایی به زوج درمانگر مراجعه کنید.

زوج درمانی برای هر زوج یا فردی که قصد یادگیری نحوه تشخیص و حل تعارضات را دارد و مهم تر از همه به دنبال بهبود روابط است، ضروری است. از این رو، اگر به این فکر می کنید که چگونه می توانید ازدواج خود را تقویت کنید و رابطه تان را از نو بسازید، یا برای تصمیم گیری آگاهانه درمورد جدایی و یا ادامه زندگی به کمک نیاز دارید، می توانید به تنهایی به زوج درمانی بروید و با زوج درمانگر شروع به صحبت درمورد مسائل رابطه تان کنید.

شما می توانید با استفاده از دکمه های زیر این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و سوالات خود را از ما در قسمت نظر ها بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *