مشاوره قبل ازدواج

مشاوره قبل ازدواج

درباره مشاوره قبل از ازدواج کنجکاو هستید؟ اینگونه فکر کنید: هر چه بیشتر درمورد شریک آینده زندگی خود بدانید، زودتر میتوانید زندگی مشترک را شروع کنید.

اگر قصد آشنایی و ازدواج دارید، ممکن است به مشاوره قبل از ازدواج  فکر کنید. این جلسات یک برنامه منحصر به فرد است که برای آماده سازی زوجین برای یک ازدواج سالم و موفق طراحی شده است. 

با این حال، ازدواج جنبه های زیادی دارد که بسیاری از مردم تا زمانی که آن را تجربه نکنند نسبت به آن ها آگاهی ندارند. مردان و زنان هر دو نیازهای جسمی، عاطفی و جنسی متفاوتی دارند. گرچه نام این نوع مشاوره سوالات مهمی را ممکن است برای شما مطرح کند. سوالاتی از قبیل: مشاوره قبل از ازدواج چیست و آیا برای رابطه ی شما مناسب است؟

مشاوره قبل از ازدواج به شما اطمینان می دهد که شما و شریک زندگی خود دارای یک رابطه قوی، سالم و غیر سمی هستید که به شما شانس بیشتری برای یک ازدواج پایدار و رضایت بخش می دهد. همچنین این جلسات مشاوره می تواند به شما کمک کند نقاط ضعف خود را که ممکن است پس از ازدواج به مشکل تبدیل شوند را شناسایی کنید و علاوه براین راه حلی برای برطرف شدن آنها ارائه می دهد.

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

مشاوره قبل از ازدواج  نوعی از مشاوره و دادن آگاهی است که به زوج ها کمک می کند تا آمادگی خود را برای ازدواج افزایش دهند. این کار با کمک به هر دو طرف برای شناسایی مسائل مربوط به روابط خود و آماده کردن آنها برای کسب مهارت های لازم برای روبرو شدن با درگیری های زمان حال و آینده انجام میشود. 

زوجین نیازها، ترجیحات و انتظارات فردی خود را در مورد ازدواج بیان می کنند و یاد می گیرند اختلافات را به گونه ای حل کنند که رضایت متقابل صورت بگیرد.

مشاوره قبل از ازدواج معمولا توسط درمانگران دارای مدرک تحصیلی مرتبط به ازدواج و خانواده، ارائه می شود. زوجین به طور معمول، پنج تا هفت جلسه مشاوره قبل از ازدواج را با یک درمانگر سپری می کنند.

 جلسات آنلاین به سهولت فرآیند کمک می کند و می تواند به طور  انحصاری یا همراه با جلسات حضوری استفاده شود. همینطور این مشاوره به زوج ها کمک میکند تا هم برای ازدواجی فوق العاده و با ارزش و هم برای تجربه های چالش برانگیز آماده شوند.

چرا باید به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه کرد؟

برای بسیاری از زوج ها، مشاوره قبل از ازدواج می تواند راه مفیدی برای آشنایی بیشتر با خود و شریک زندگیشان باشد و در طول این فرآیند، می تواند این جلسات یک تجربه فوق العاده مثبت باشد، که روابط شما را عمیق تر می کند و حتی ممکن است به شما این فرصت را بدهد که چیزهایی جدیدی درباره یکدیگر بیاموزید. 

علاوه بر این فرصتی است برای یادگیری نحوه ارتباط مناسب با یکدیگر، پرداختن به موضوعات مهم و قدردانی کردن از کنجکاوی که نسبت به شریک زندگی خود دارید. همچنین مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک می کند تا توانایی خود را در ایجاد انتظارات واقع بینانه از ازدواج و توسعه مهارت های حل اختلاف نیز افزایش دهند.برای کمک بیشتر به شما ما ۱۲ سوال مهم قبل ازدواج را جمع آوری کردیم.

مشاوره قبل از ازدواج شما را ترغیب می کند تا درمورد موضوعات مرتبط به ازدواج بحث کنید، مسائلی مانند:

به خاطر داشته باشید که شما با ارزش ها، نظرات و سابقه ی خود وارد رابطه می شوید و ممکن است این ارزش ها و نظرات همیشه با نظرات و باورهای شریک زندگیتان مطابقت نداشته باشد. به عنوان مثال، نظام های خانوادگی و باور های دینی میتواند  بسیار متفاوت باشند. بسیاری از زوجین تربیت های متفاوتی را با الگوهای متفاوت برای رابطه و ازدواج تجربه کرده اند.

 بسیاری از مردم معتقدند ازدواج نیازهای اجتماعی، مالی، جنسی و عاطفی آنها را برآورده می کند و این همیشه صادق نیست. با بحث درمورد تفاوت ها و انتظارات قبل از ازدواج، شما و شریک زندگی خود می توانید یکدیگر را در طول ازدواج بهتر بشناسید و از همدیگر حمایت کنید.

مشاوره قبل از ازدواج تک‌ نفره بهتر است یا دو نفره؟

به طور کلی حضور دو نفر در جلسات مشاوره، تأثیر بیشتری از مراجعه تک‌نفره دارد. اما گاه ممکن است تنها یک نفر از زوجین حاضر به مشاوره باشد. این مسئله از تأثیر و ارزش مشاوره کم نمی‌کند.

 البته این نکته مهم قابل ذکر است که دلایل شخصی که حاضر به رفتن نزد مشاور ندارد بسیار مهم است و می‌تواند ناشی از مشکل فکری یا شخصیتی او باشد. مورد مهم دیگر انتخاب یک مشاور مشترک برای هر دو نفر است. انتخاب مشاور مختلف برای هر فرد موجب ناهمخوانی و ایجاد تناقض در تصمیم به ازدواج می‌شود.

مشاوره قبل ازدواج در مرکز مشاوره چه مدت به طول می‌انجامد؟

افرادی که برای مشاوره تخصصی پیش از ازدواج به مشاور مراجعه می‌کنند در جلسات دو نفره و تک‌نفره بر اساس تشخیص روانشناس شرکت می‌کنند و دکتر روانشناس برای دریافت نظرات و تمایلات زوج‌ها از آنها تست‌های روانشناسی ازدواج را می‌گیرند. 

در برخی موارد تفاوت‌های شخصیتی بین زوجین آنقدر زیاد است که مشاور ازدواج پیشنهاد به جدایی و اتمام ارتباط بین افراد را می‌دهند و گاهی مشکلاتی هم چون عدم تطابق کامل و یا اختلالات روانی قابل درمان و حل شدن در بین زوجین می‌باشد.

تعداد جلسه مشاوره ازدواج در مرکز مشاوره قبل ازدواج بر طبق نظر روانشناسی ازدواج مشخص می‌شود، گاهی یکی از زوجین برای حل مشکلات خود لازم است در جلسات تک‌نفره بیشتری شرکت نماید و جلساتی نیز با زوج مورد نظر خود برای بر روشن سازی هدف ازدواج و حل مشکلاتی که در آینده احتمال وقوع دارند شرکت کند.

بسته به رابطه شما، مشاوره قبل از ازدواج ممکن است طی چند هفته یا چند ماه انجام شود. برخی از زوج ها به زمان بیشتری نیاز دارند تا درگیری های موجود در رابطه خود را حل کنند، که انجام این کار عاقلانه قبل از ازدواج است.

بررسی دلایل مراجعه به مشاوره در سایت سیناپس

اهداف مشاوره قبل از ازدواج:

 اهداف مشاوره قبل از ازدواج در زوجین متفاوت است، اما برخی از اهداف رایج عبارتند از:

  • تقویت ارتباطات در ازدواج :

همانطور که مشخص است هیچ رابطه ای بدون وجود ارتباطات امکان پذیر نیست و یکی از مهم ترین جنبه های هر ازدواج، ارتباط موثر با شریک زندگی است. جلسات اولیه مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چگونه شنونده بسیار خوبی باشید و همچنین چگونه با شریک زندگی خود صحبت کنید. بنابراین؛ در طی این جلسات شما قادر می شوید که خواسته ها و نیازهای طرف مقابل را بدانید.

مطالعه ای به منظور بررسی تاثیر مهارت های ارتباطی بر روی رضایت زناشویی زوج هایی که در مشاوره قبل از ازدواج شرکت می کردند، انجام شد. نتیجه مطالعه بر این تاکید  داشت که ارتباط و رضایت زناشویی زوج هایی که در مشاوره قبل از ازدواج شرکت می کردند به طور قابل توجهی بیشتر از زوج هایی بود که در این جلسات شرکت نکرده بودند.

  • برنامه ریزی برای آینده:

آینده همیشه مبهم بوده است، اما اقداماتی وجود دارد که می توانید برای هدایت رابطه خود به فردایی پربارتر انجام دهید. با این حال، وقتی صحبت از برنامه ریزی آینده می شود، بسیاری از زوج ها در یافتن بهترین و مناسب ترین راه حل برای انجام این کار درمانده می شوند. اینجاست که مشاوران قبل از ازدواج می توانند شما را به راه درست راهنمایی کنند. 

مشاوران قبل از ازدواج کاری فراتر از  کمک به زوج ها فقط  برای حل مسائل زمان حال خود انجام می دهند، بلکه آن ها به زوج ها کمک می کنند تا برای حل مسائل آینده خود نیز برنامه ریزی کنند.

یک مشاور می تواند به زوج ها در تعیین اهداف مالی، اهداف خانوادگی کمک کند و راهی مطمئن برای دستیابی به اهداف به زوج ها ارائه دهد. بدین ترتیب شروع مشاوره قبل از ازدواج متمرکز  بر راه حل، در برنامه ریزی برای آینده آن رابطه بسیار موثر است.

  • استفاده از خرد مشاور:

به اشتراک گذاشتن مسائل با کسی که در حوزه ازدواج و خانواده تجربه و تخصص دارد و با افراد زیادی( زوج های متعددی)  در تعامل بوده است، یکی دیگر از مزایای مراجعه در اولین زمان ممکن به جلسات مشاوره قبل از ازدواج است. همانطور که مشخص است هرچه زمان بیشتری را صرف چیزی کنید، اطلاعات بیشتری از آن کسب می کنید.

 هرچه زمان بیشتری برای جلسات درمانی قبل از ازدواج بگذارید، تجربه و خرد بیشتری از مشاور کسب می کنید. این کار را می توان با شروع مشاوره قبل از ازدواج در اسرع وقت پس از  شروع رابطه جدی انجام داد.

  • شناخت خود و طرف مقابل:

این نکته غیرقابل‌انکار است که هر فردی در خانواده خود با افکار، فرهنگ، علایق و نکات تربیتی متفاوتی بزرگ شده و همین تفاوت‌ها موجب می‌شود خواه ناخواه بسیاری از معیارها و علایق زندگی‌اش با دیگران متفاوت باشد، مشاورین با آزمون‌های شخصیت‌شناسی و نمودارهای خانوادگی شناخت نسبی نسبت به دو طرف پیداکرده و چکیده اطلاعات را در اختیار طرفین قرار می‌دهد.

روانشناسان تاکید دارند از مسائلی که در مشاوره پیش از ازدواج بسیار مورد تاکید است تطابق ویژگی‌های خلقی و شخصیتی دو طرف است، اینکه این دو فرد تا چه میزان از نظر خلقی و شخصیتی با یکدیگر همسان هستند، چرا که تفاوت‌ها در سن، تحصیل و فرهنگ با آموزش مدیریت می‌شود، اما تفاوت‌های شخصیتی و خلقی معنادار با هیچ آموزشی مدیریت نمی‌شود.

به این ترتیب طرفین می‌توانند اطلاعات کافی، دقیق و تا حدودی تخصصی درباره طرف مقابل کسب کنند. همچنین مشاور ازدواج می‌تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید چه قدر از شناختی که کسب کرده‌اید درست و چقدر از آن نیازمند اصلاح است.

چه چیزی را میتوانید در مشاوره قبل از ازدواج انتظار داشته باشید؟

در ادامه  به بررسی سوالات و محتوای اغلب جلسات مشاوره قبل از ازدواج می پردازیم که شامل هفت مورد اساسی می شود.

  1. نقش باور های شما و انتظاراتتان از ازدواج:

شما ممکن است یک ایده در مورد ظاهر ازدواج و معنای شریک بودن داشته باشید اما در بهترین  حالت غافل از اینکه همسر آینده شما بسیار متفاوت فکر می کند باشید . در مشاوره قبل از ازدواج شما در مور” آنچه از طرف مقابل انتظار دارید که انجام دهد و این که هر یک از شما ساختار ازدواج را چگونه می بیند”، صحبت خواهید کرد.

  1. چگونه گذشته شما بر آینده هر دویتان تاثیر می گذارد؟

تا حدودی، همه ی ما محصول محیط و تجربیات خود هستیم. یکی از مشاوران حوزه خانواده می گوید:

صحبت کردن درباره گذشته شما به دلیل انتقال اطلاعات مهم است، این واژه به این معنی است که ما کیفیت های درون روابط خود را منتقل می کینم. به این منظور که از روابط پیشین پویایی لازم را به روابط جدید منتقل و ایجاد می کنیم که این امر معمولا ناخودآگاه است.

همچنین این گفتگو درمورد این انتقالات به زوجین این امکان را می دهد که آگاهانه تر و سالم تر انتخاب کنند و به شیوه های سالم تری ارتباط برقرار کنند. پشنهاد میشود برای برخورد مناسب با گذشته یکدیگر مقاله ی با گذشته همسر خود چه کنیم ؟ رامطالعه کنید.

ازدواج مجدد بعد از طلاق یا فوت همسر:

ازدواج مجدد پس از طلاق و پایان ازدواج قبلی یا از دست دادن همسرتان می تواند یک تغییر بزرگ باشد. واقعیت این است که در ازدواج مجدد اغلب با چالش هایی روبرو می شوید که در  ازدواج اول آن ها را تجربه نکردید. برای مثال چالش هایی مانند اضافه شدن فرزندان ناتنی به زندگیتان. اگر به فکر ازدواج مجدد هستید، مهم است که از چالش هایی که ممکن است با آن ها روبرو شوید، آگاه باشید.

 ازدواج مجدد در دو حالت اتفاق می افتد یا بعد از جدا شدن از همسرتان و یا بعد از فوت او. ما در این مقاله ابتدا به نکاتی جهت ازدواج مجدد بعد از مرگ همسر اشاره می کنیم و سپس نکات ازدواج مجدد بعد از طلاق را بررسی می کنیم.

  1. برنامه هایی برای حل تعارضات آینده:

متخصصان حوزه ازدواج عقیده دارند که اگر زن و مرد نتوانند آزادانه درمورد هر موضوعی بحث کنند، مهم نیست موضوع چقدر شخصی یا دشوار باشد، بلکه ازدواج با مشکل روبرو خواهد شد. در مشاوره قبل از ازدواج شما با یک درمانگر همکاری می کنید تا مهارت های ارتباطی و حل تعارض را که شما با آنها سر و کار خواهید داشت را  تقویت کنید.

 علاوه بر این متخصصان بر این باورند که مهارت های ارتباطی خوب برای حفظ سلامت رابطه و ازدواج کافی نیستند، اما بدون آنها نیز، شانس موفقیت در هر زمینه دیگری کاهش می یابد.

  1. مدیریت صحیح امور مالی:

همه ی ما می دانیم که پول راهی برای نابود کردن یک ازدواج را دارد بنابراین؛ برای جلوگیری از اختلافات مالی آینده، تمام افکار مالی خود را در مشاوره قبل از ازدواج بیان کنید. 

متخصصان می گویند: 

” موضوعات مربوط به امور مالی موضوعی بسیار شخصی است و هر یک از زوج ها رابطه و نظر متفاوتی درباره آن خواهد داشت.” 

 همچنین در یک  ازدواج سالم  نباید هیچ راز یا شرمساری درمورد مسائل مالی وجود داشته باشد. در این جلسات شما به طور واضح درباره ی نظر شخصی تان، سابقه مالی گذشته و هم اکنون و مقاصد و اهداف مشترک آینده صحبت می کنید. این گفتگو بسیار در جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات در آینده ازدواج درخصوص امور مالی می توانند مفید باشد.

  1. جلوگیری از مشکل در روابط جنسی:

گفتگو درباره مسائل جنسی همانند گفتگو درمورد پول و مسائل مالی، بسیار شخصی است و اکثر زوجین در مقطعی از ازدواج با مشکل در روابط جنسی روبرو می شوند.

هرچند صحبت درمورد زندگی جنسی خود، در حضور یک فرد غریبه می تواند به راحتی شما را معذب کند. کمک به درک تفاوت های کلی فیزیولوژیکی و احساس جنسی و همچنین تفاوت های خاص شما، راه را برای یک رابطه فیزیکی سالم باز می کند. برای بدست اوردن اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله ی سکس تراپی را به شما پیشنهاد میکنیم

  1. تقویت ارتباطات سالم:

ارتباط واضح و مستقیم عناصر اصلی هر رابطه ای هستند، به ویژه اگر شما و شریک زندگی خود راه های متفاوتی برای برقراری ارتباط دارید. مشاوره قبل از ازدواج برای کمک به شما در کشف سبک ارتباطی خود و تاثیر آن بر ازدواج شما مفید خواهد بود. 

متخصصان عقیده دارند که اگر شریک زندگی شما به صورت مناسب و سالم خشم خود را بروز می دهد اما برای شما اینچنین نیست، در ارتباط  با یکدیگر به احتمال زیاد به مشکل برخواهید خورد.

  1. داشتن یا نداشتن فرزند:

یک مشاور قبل از ازدواج می گوید:

 شما شاید باور نکنید، اما شگفت آور است که بسیاری از زوج ها هرگز درمورد بچه دار شدن صحبت نمی کنند.

در جلسات مشاوره  قبل از ازدواج علاوه بر تمرکز بر روی موضوع فرزندآوری  می توانید درباره تعداد فرزندان، شیوه های فرزند پروری، مشارکت گسترده
.خانواده و موارد مهم دیگر نیز صحبت کنید

در مشاوره قبل از ازدواج صداقت داشته باشید

از آنجا که خصوصیت رفتن به مشاوره قبل از ازدواج این است که مشاور با اطلاعات و آگاهی‌هایی که از طرفین پیدا می‌کند به آن‌ها کمک کند، بنابراین دو نفری که برای مشاوره مراجعه می‌کنند، باید با صداقت کامل مسائل خود را با مشاور در میان گذاشته و تسلیم او باشند.

جمع بندی:

در آخر یادآور می شویم که مشاوره قبل از ازدواج می تواند به عنوان یک مداخله اولیه در نظرگرفته شود تا به شما در بهبود روابط، تعیین اهداف واقع بینانه و انتظارات کمک کند. در این مقاله اهداف اصلی مشاوره قبل از ازدواج را بررسی کردیم و انتظاراتی که باید از مشاوره قبل از ازدواج داشت را توضیح دادیم و چرایی مشاوره قبل از ازدواج را به صورت موردی پاسخ دادیم.

یقینا انتخاب هشیارانه و از روی آگاهی قبل از ازدواج به ما در ساختن آینده ای روشن کمک کننده خواهد بود، چرا که بسیاری از انتخاب های ما بر اساس فیلتر های ذهنیمان بنا نهاده شده که در کودکی از والدین و اطرافیان به ارث برده ایم پس ما در انتخاب هایمان تنها نیستیم و در والدینمان را نیز درونمان جای داده ایم ، پس با استفاده از مشاوره قبل از ازدواج تلاش میکنیم که این میراث به جا مانده را کنار زده و شفافانه انتخاب سالمی داشته باشیم.

در آخر همیشه به یاد داشته باشیم قبل از ازدواج با گذشته خود و پدر و مادر خود تصویه حساب کنیم وگرنه همسر و فرزندانمان تاوان آن ها را پس میدهند.

ممکن است فلسفه های مختلفی در زمینه مشاوره قبل از ازدواج وجود داشته باشد، اما در نهایت، این یک رویکرد جامع برای آزمایش توانایی شما برای ایجاد یک رابطه شاد و رضایت بخش با شریک زندگیتان است. نیازی نیست برای یکدیگر بی نقص باشید، اما اگر از مشاوره قبل از ازدواج  بهره می برید،  این می تواند به شما در یادگیری، رشد و کسب بسیاری از مهارت های فردی و بین فردی کمک کند.

شما میتوانید با استفاده از دکمه های زیر این مطلب را بادوستان خود به اشتراک بگذارید و سوالات و نظرتان را در  قسمت نظر ها با ما درمیان بگذارید.

 

1 دیدگاه در “مشاوره قبل ازدواج

  1. حسن اسماعیلی گفت:

    مشاوره قبل ازدواج چقدر می تونه به انتخاب درست در ازدواج کمک کنه ؟ تضمینی هست که اون ازدواج موفق باشه ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *