روابط عاطفی

چگونه رابطه با کسی که دوستش داریم را تمام کنیم؟

زمانیکه عاشق می شویم، اغلب معتقدیم که این رابطه برای همیشه ادامه خواهد داشت و این رابطه همان رابطه ای است که همیشه منتظر آن بودیم و هیچ اتفاقی نمی تواند سبب تمام شدن این رابطه شود. اما گاهی اوقات ممکن است اتفاقاتی بیفتد و رابطه شما  بر خلاف انتظار شما تمام شود.

روابط به دلایل مختلف پایان می یابد. تعارضات و درگیری ها یکی از دلایل رایج است، اما گاهی اوقات دلایل مختلف دیگری نیز باعث پایان یافتن یک رابطه می شوند. امری که در این موقیعت ها و پس از رخ دادن یک سری اتفاقات، مهم است این است که دو طرف رابطه یاد بگیرند چگونه از هم جدا شده و به رابطه پایان دهند.

خوب است بدانید نحوه جدایی شما بستگی به تجربه خاص شما با شریک زندگیتان دارد و هیچ دو جدایی شبیه هم نیستند. خداحافظی با کسی که دوستش دارید هیچ گاه آسان نیست، اما هنگامی که بدانید پایان اجتناب ناپذیر است و راهی جز خاتمه دادن به رابطه وجود ندارد، تعویق انداختن آن برای هر دو نفر سخت تر می شود. برای همین ما در این مقاله علاوه بر دلایل جدایی و تمام کردن رابطه به روش های صحیح و کاربردی چگونگی تمام کردن رابطه عاطفی نیز می پردازیم.

چرا جدایی اتفاق می افتد؟

بسیاری از ما با این امید وارد روابطمان می شویم که هرگز مجبور نشویم به آن ها پایان دهیم. ازدواج، به ویژه، بر این فرض بنا شده است که ” تا زمانی که مرگ ما را از هم جدا کند” کنار هم خواهیم ماند.  دلایل رایج جدایی ها عبارت اند از:

  • تفاوت های شخصیتی
  • نگذراندن زمان کافی با یکدگیر
  • خیانت
  • عدم تعامل مثبت بین زوجین
  • رضایت جنسی پایین
  • رضایت کلی پایین از رابطه

چگونه یک رابطه را تمام کنیم؟

پایان دادن به یک رابطه هرگز آسان نیست و قبل از تصمیم گیری برای پایان دادن به یک رابطه، همیشه باید دلایل ترک کردن را بسنجید. با این حال، هنگامی که از تصمیمتان مطمئن شدید، مهم است که به یاد داشته باشید که طرف مقابل همان کسی است که شما زمانی او را بسیار دوست داشته اید. شما باید صادق باشید اما صادق بودن با  خشن و بی پروا بودن تفاوت اساسی دارد. با کمی درایت و تفکر می توانید رابطه را خاتمه دهید و آسیب عاطفی احتمالی را به حداقل برسانید.

بررسی اتمام رابطه در سایت سیناپس
  • آماده شدن برای پایان دادن به رابطه

  1. مطمئن شوید که می خواهید رابطه را پایان دهید: از تهدید ترک به عنوان ابزاری برای رسیدن به هدف خود در بحث استفاده نکنید. اگر آن را می گویید، برای عمل کردن به گفته خود آماده باشید یا در غیر این صورت این گزینه را از گفته های خود حذف کنید. قبل از تصمیم گیری در مورد مشکلات به طور آشکار و مستقیم با شریک زندگی خود صحبت کنید. بسیاری از افراد سال ها رنج می برند و هرگز مشکلات را با شریک زندگی خود مطرح نمی کنند، که این امر منجر به جدایی های زیادی از جمله طلاق عاطفی می شود.
  • اگر واقعا می خواهید رابطه را پایان دهید، پس باید فهرستی از همه دلایلی که در رابطه از آن ها ناراضی هستید و دلایلی که قابل رفع نیستند را تهیه کنید.       
  1. با یک ذهن باز تصمیم خود را بگیرید: زمانی که احساس بی ثباتی می کنید یا بعد از اینکه هفته بدی را سپری کردید و رابطه خود را مقصر همه مشکلات خود می دانید، تصمیم نگیرید که از شریک زندگی خود جدا شوید. قبل از اینکه این تصمیم مهم را بگیرید، برای دریافت نظرات والدین و دوستان قابل اعتماد و افرادی که ممکن است بینش مفیدی درمورد مسائل رابطه شما داشته باشند، وقت بگذارید.
  2. زمان و مکان خود را هوشمندانه انتخاب کنید: زمان و مکانی را انتخاب کنید که هم برای شما و هم برای طرف مقابلتان حریم خصوصی ایجاد کند و مانع دخالت دیگران شود. هیچ موقع تصمیمتان برای قطع رابطه با شریک زندگیتان را موقع یک امتحان مهم مانند آزمون دکتری و یا زمانیکه قرار است به یک جلسه کاری مهم برود، در میان نگذارید. زمان های تعطیلی و آخر هفته ها بهترین زمان برای درمیان گذاشتن این خبر و آگاه کردنشان از تصمیم جدایی می باشد.
  • از شریک زندگیتان در رستوران، کافی شاپ یا پارک مورد علاقه تان جدا نشوید. یک مکان خنثی را انتخاب کنید که هیچ یک خاطره ای از آن ندارید و برای هیچ یک از شما معنای خاصی ندارد.
  • زمانی را انتخاب کنید که بدایند دریک وضعیت احساسی نسبتا آرام خواهید بود. بعد از اینکه فهمیدید برای یک جلسه استرس زا در محل کار تا دیر وقت خواهید ماند، تصمیم خود برای جدایی را بیان نکنید.
  1. اطمینان حاصل کنید که رابطه را حضوری پایان دهید: برای اینکه به طرف مقابلتان احترام بگذارید و نشان دهید که سزاوار آن احترام می باشد، باید حضورا به رابطه پایان دهید و نه تلفنی و از راه دور. ممکن است پایان دادن به رابطه مخصوصا فیزیکی و حضوری بسیار سخت باشد و شما از رویارویی با آن واهمه داشته باشید اما باید آن را در صورت لزوم انجام دهید.
  • تنها زمانی می توانید از طریق تلفن به رابطه تان پایان دهید که رابطه تان از راه دور است و می دانید هرگز یا برای مدت طولانی یک دیگر را نخواهید دید. همچنین اگر طرف مقابلتان مستعد طغیان، خشونت یا رفتارهای خشونت آمیز است، خاتمه دادن به رابطه از راه دور بسیار برای شما امن تر است.
مشاوزه برای اتمام رابطه
  • پایان دادن به رابطه

  1. درمورد جدایی قاطع باشید: در آنچه می گویید قاطع باشید، محکم نبودنتان به این امید که طرف مقابل را آسان تر ناامید کنید، فقط باعث آسیب نهایی بیشتر می شود. لازم نیست جدایی یک رویداد دراماتیک باشد فقط کافی است به اصل مطلب و اینکه دیگر نمی توانید این رابطه را ادامه دهید و دیگر این رابطه برای شما کارساز نیست، اشاره کنید.
  • از هرگونه اظهارنظری که این تصور را ایجاد می کند که این جدایی آزمایشی است و ممکن است بعد از وقفه ای دوباره رابطه را از سر بگیرید، خودداری کنید
  1. صادق باشید اما ظالم و خشن نباشید: شما نباید اجازه دهید که شریک زندگیتان با احساس عدم اطمینان درمورد علت تمام شدن رابطه از شما جدا شود. همچنین نباید بگذارید که او از موارد  مهمی که از شخصیت و رفتارهای  او دوست ندارید آگاه شود، و سپس رابطه را ترک کند. پس فقط صادق باشید و دلایل ترک رابطه را صادقانه اما با حفظ احترام شخصیت او ذکر کنید. زمان را با گفتگوهای حاشیه ای تلف نکنید.
  • سخت ترین دلیل جدایی این است که دیگر عاشق یکدیگر نیستید، اما این تقصیر هیچ یک از شما نیست. در این زمان باز باید با هم صادق باشید و تا جایی که می توانید دلایل جدایی خود را با ملایمت بگویید
  • زمانیکه دلیل اصلی خود را بیان کردید، لازم نیست وارد تمام جزئیات شوید واستدلال های قدیمی را دوباره تکرار کنید، مگر اینکه شریک زندگیتان واقعا گیج شده باشد. هیچ دلیلی برای مطرح کردن مشکلات گذشته و توهین کردن، هنگامی که هر دو پر از زخم هستید وجود ندارد.
  • از تهیه فهرست طولانی از دلایل برای اینکه چرا مایل به خاتمه دادن رابطه با شریک زندگیتان هستید، خودداری کنید. دلیل متفکرانه خود را برای مشکل اساسی ذکر کنید: ” ما در زمینه های کلیدی به اندازه کافی سازگار نیستیم”، ” من در مسیر شغلی خود از جانب تو مورد حمایت قرار نمی گیرم” و یا ” من بچه می خواهم و تو نه” و به همین ترتیب به  جزئیات مشابه و خاص دیگر اشاره کنید.
  1. برای یک واکنش و عکس العمل بد آماده باشید: فردی که در حال رها شدن است معمولا واکنشی از روی خشم، تعجب، شوک و یا وحشت از خود نشان می دهد. اگر همسر شما واکنشی عصبی داشت، شما سعی کنید آرام بمانید و او را نیز آرام کنید. مهم است که صدای خود را آرام نگه دارید، حتی اگر او شروع به فریاد زدن کند. اگر همسرتان از کنترل خارج شد، فقط محل را ترک کنید و اجازه دهید تا آرام شود. اما به آن ها اطمینان دهید که بعدا، یعنی زمانیکه آرامش خود را بازیافتند، حاضر خواهید بود پیش آن ها برگردید و به او نگویید” اوه فراموشش کن، الان این مکان را ترک می کنم”
  • در صورت لزوم به او آرامش دهید و اگر اوضاع خیلی ناراحت کننده است نظر خود را بیان کنید. یادتان باشد که شما نمی خواهید درهمان مسیری که شما را به این لحظه رسانده کشیده شوید. دلسوز اما قاطع باشید و اگر جو تنشی رو به افزایش است گفتگو را کوتاه کنید.
  1. برای تعاملات آینده خود مرزهای مشخصی تعیین کنید: زمانیکه تصمیم به جدایی را بیان کردید و شروع به گفتگو کردید مرزهای مشخص ارتباطی را نیز تعیین کنید. اگر فرزندی دارید و درمورد او می خواهید تعاملاتی در روزهای مشخصی از هفته داشته باشید، این روزها را از ابتدا تعیین کنید و به همسرتان بگویید که این زمان ها غیرقابل تغییر هستند و فقط در این زمان ها می توانید یکدیگر را ببینید.
  • اگر دوستان مشترکی دارید و می خواهید مدتی از هم دور بمانید، می توانید برنامه ای ریخته تا ترتیبی دهید که دوستان خود را بدون برخورد با یکدیگر ملاقات کنید. لازم نیست برنامه ای بسیار سازماندهی شده ترتیب دهید اما برنامه ای بریزید که تا حد امکان از بروز دردسر برخورد با یکدیگر جلوگیری کند.
  • سوگواری برای پایان یافتن رابطه

  1. احساسات خود را به رسمیت بشناسید: انکار چیزی را حل نمی کند. بی توجهی به احساسات درونتان فقط شما را دچار سردرگمی و ترس می کند.
  • اگر نیاز به گریه دارید، این کار را انجام دهید. گریه ذهن شما را پاک می کند و به شما کمک می کند که احساسات خود را تخلیه کنید. سرکوب احساسات هرگز به کسی کمک نکرده است. بنابراین درمورد احساسات پایدار خود صادق باشید.
  • اگر تمایلی به گریه کردن ندارید، می توانید از گزینه های دیگری مانند باشگاه رفتن و دویدن طولانی برای تخلیه هیجاناتتان استفاده کنید. همچنین می توانید با یکی از افراد امن زندگیتان مراحل سوگواری تمام شدن رابطه عاطفیتان را پشت سر بگذارید و سعی کنید از انجام کاری که باعث پشیمانی تان در آینده و بعد از آرام شدنتان خواهد شد، اجتناب کیند.
  1. ارتباطتان را تا حد ممکن کم کنید: سعی نکنید با هم دوست بمانید، حداقل در مراحل اولیه جدایی. از آزار و اذیت ها و مزاحمت های مجازی خودداری کنید و مدام با او تماس یا قرار ملاقات نگذارید. به یاد داشته باشید که لزوما “از دل برود هر که از دیده برون رفت”، درست نیست. با این وجود، درست کردن فضایی شخصی و به دور از شریک زندگیتان مراحل جدایی را آسان تر می کند.
  • تغییر وضعیت رابطه خود را به صورت آنلاین و مجازی نیز در نظر بگیرید. بدون شک پیگیری لحظه به لحظه زندگی او در حین جدایی فقط شرایط را برای شما سخت تر می کند.
  1. یادآورها را از دسترس خود خارج کنید: از شر هرچیزی که به او تعلق دارد و هرچیزی که شما را به یاد رابطه می اندازد، مانند عکس یا هر  یادگاری خلاص شوید. به خود اجازه سوگواری دهید و بعد دوباره از نو زندگی را با کمترین یادآوری یا محرک خاطره ای از آنچه زمانی درگیر آن بوده اید شروع کنید.
  • لزوما مجبور نیستید وسایل قدیمی یا یادگاری های خود را دور بریزید. مهم ترین چیز این است که موارد از دید شما دور بمانند تا مانع بهبود شما نشوند. با این حال، اگر تصمیم گرفتید آن ها را نگه دارید، در حین جدایی آن ها را در جایی دور از دید نگه دارید و بعد از تمام شدن رابطه فقط به شرط اینکه فکر کردن به گذشته باعث آسیب، تلخی مجدد و عصبانیت شما نمی شود آن ها را در معرض دید بگذارید. در غیر این صورت تا زمان لازم آن ها را همانظور دور از دسترس و غیر قابل مشاهده بگذارید.
  1. وقایع را بپذیرید: بپذیرید که رابطه شما به پایان رسیده است. این فقط درمورد پذیرش جنبه های منفی رابطه نیست، بلکه در مورد جنبه های مثبت نیز است. درک کنیم که همه چیز به نفع ما اتفاق می افتد. این یکی از فرمول های جادویی است که به روند پذیرش کمک می کند. هنگامی که جنبه های واقعی را بپذیرید و متوجه آن شوید، همه چیز آسان تر می شود.
  • پیدا کردن سیستم پشتیبانی

  1. با یک درمانگر مشورت کنید: اگر احساس می کنید کاملا تحت تاثیر احساسات مرتبط با روند جدایی هستید و نمی توانید درست فکر کنید و بهترین تصمیم را بگیرید به یک درمانگر یا زوج درمان مراجعه کنید. و برای گرفتن وقت به قسمت وقت مشاوره مراجعه کنید
  • اگر احساسات شما در توانایی شما برای انجام فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می کند یا اگر از شرایط تشدید شده یا منتسب به جدایی رنج می برید، مانند افسردگی یا استرس حتما با یک روان درمانگر این موارد را به اشتراک بگذارید تا به شما راهکارهای مناسب را ارائه دهد.
  1. با حلقه امن افراد زندگیتان گفتگو کنید: از دوستی که شنونده خوبی است بخواهید به شما اجازه دهد آزادانه درمورد جداییتان صحبت کنید. به دوست خود اعتماد کنید و اجازه دهید این فرصتی باشد تا درمورد وقایع اتفاق افتاده بدون قضاوت شدن صحبت کنید.
  • گاهی اوقات گفتن کلمات با صدای بلند و به شخص دیگری می تواند به روند بهبودی کمک کند. محققان دریافته اند که حتی اگر هیچ بینش جدیدی به شما اضافه نشود، تنها بیان احساسات می تواند غم، اندوه و خشم شما را کاهش دهد.
  1. وقت بیشتری با خانواده و دوستان بگذرانید: سعی کنید تا هنگامی که با جدایی کنار نیامدید زمان زیادی را به تنهایی نگذرانید. زمانی که وقت خود را به تنهایی بگذرانید طبیعی است که اغلب به فرآیند جداییتان و گذشته بسیار عمیق فکر کنید و بودن با دوستان و خانواده می تواند به شما کمک کند تا ذهنتان را از وقایع پیش آمده دور کنید.

کلام پایانی

در هر موقیعت جدایی، مهم ترین نکته ای که باید به خاطر بسپارید این است که مهربان و دلسوز باشید. فراموش نکنید که احساسات طرف مقابل را نیز در نظر بگیرید و از فقط تمرکز بر احساسات خود در هنگام جدایی پرهیز کنید. اگر با مهربانی با یکدیگر ارتباط برقرار کنید همه چیز برای شما دو نفر آسان تر خواهد شد. ما سعی کردیم در این مقاله به کاربردی ترین راهکارهای موجود برای تمام کردن یک رابطه عاطفی بپردازیم و به راهکارهایی در زمان قبل از جدایی، در حین جدایی و همچنین مواردی که باید پس از جدایی به آن ها توجه کنید، اشاره کنیم.

شما می توانید برای اشتراک گذاری این مقاله از دکمه های زیر استفاده کنید و همچنین سوالات خود را در قسمت نظرات با ما مطرح کنید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *