مشاوره قبل ازدواج

چگونه ترس از ازدواج را تشخیص دهیم؟

ترس از ازدواج و تعهد، یا گاموفوبیا یک فوبیا مربوط به ترس از تعهد و بودن در یک رابطه یا ازدواج است .در سراسر جهان ، مردان جوان نسبت به زنان جوان بیشتر این فوبیا را دارند. محققان معتقدند که این تا حدی به دلیل ترس از تعهدات مالی و مسئولیت های اجتماعی مرتبط با تعهد است .

عدم تمایل به ازدواج برای چیست

تعریف ترس از ازدواج:

ترس از تعهد را میتوان در انواع مختلف روابط تجربه کرد، اما گاموفوبیا یا ترس از ازدواج معمولا به ترس از تعهد صمیمی و عاشقانه دلالت دارد . تحقیقات نشان داده که طی ۱۵ سال اخیر گاموفوبیا افزایش یافته است .

 مشخصات ترس از ازدواج:

 فرد مبتلا به گاموفوبیا یا ترس از ازدواج میتواند عاشق شود، اما زمانیکه برای تعهد طولانی مدت تحت فشار قرار بگیرد، وحشت شدید ممکن است ایجاد شود. علائم و نشانه های معمول گاموفوبیا ممکن است از احساس ترس خفیف تا یک حمله پنیک تمام عیار متغیر باشد .

علائم دیگر عبارتند از:                                

  • مشکل در نفس کشیدن یا نفس تنگی
  • درد قفسه سینه
  • تپش قلب
  • فشار در قفسه سینه
  • ارتعاش و لرزش
  • احساس سرگیجه داشتن
  • دل پیچه، حالت تهوع و سایر مشکلات گوارشی
  • گرگرفتگی
  • تعریق و گزگز کردن

تشخیص ترس از ازدواج:

اگرچه تشخیص خاصی برای ترس از ازدواج وجود ندارد، برخی ممکن است آن را نوعی اختلال اضطرابی بدانند. اختلالات اضطرابی شایع ترین اختلال سلامت روان می باشند و معمولا ۳۰ درصد از بزرگسالان را تحت تاثیر قرار میدهد. معیارهای تشخیص اختلالات اضطرابی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • اختلالات اضطرابی باعث ترس بیش از حد و احساس نگرانی یا ترس شدید می شود که ممکن است بر رفتار تاثیر بگذارد .
  • اضطراب معمولا با پیش بینی تهدیدی در اینده ایجاد میشود. اضطراب باعث تنش عضلانی میشود زیرا فرد برای خطر آماده میشود.
  • اضطراب ممکن است منجر به رفتار محتاطانه یا اجتنابی شود؛ زیرا ترس باعث میشود فرد خطرات خود را ارزیابی کند. حملات پنیک ممکن است به عنوان یک پاسخ به ترس رخ دهد.
  • اشیا و موقعیت ها (در این مورد ترس از ازدواج) باعث ترس و اضطراب میشوند، یا فرد سعی میکند به طور کامل از ترس اجتناب کند،که ممکن است به معنای اجتناب از تعهد و تاثیر منفی بر روابط باشد.
  • یک اختلال اضطرابی با اضطراب یا ترس گاه به گاه متفاوت است؛ زیرا پایدار است و معمولا ۶ ماه یا بیشتر طول میکشد .

چه چیزی باعث ترس از ازدواج میشود؟

علت گاموفوبیا میتواند پیچیده باشد، اما اغلب شامل انتظارات منفی از تعهد یا ازدواج است.ترس از ازدواج میتواند در اوایل کودکی شروع شود. وقتی کودکان شاهد دعوای والدین یا طلاق مشاجره آمیز هستند، ممکن است نگرش های منفی درباره تعهد شکل بگیرد. 

برای برخی از افراد، شنیدن مداوم در مورد ازدواج های ناموفق یا رابطه هایی که مورد خیانت قرار گرفته و یا  دیدن عشق یکطرفه بین دوستان خودممکن است باعث ایجاد گاموفوبیا در آن ها شود، حتی اگر خودشان وضعیت منفی را تجربه نکنند.

فرهنگ ازدواج:

باورهای فرهنگی در مورد ازدواج نیز میتواند عامل افزایش گاموفوبیا باشد. یک مطالعه اشاره میکند که عروسی ها در بین کشورها و فرهنگ ها به طور قابل توجهی متفاوت است.در فرهنگ هایی که عروسی مفصل و گران قیمت عادی هستند، نگرانی بیشتری در مورد تعهد وجود دارد.

ترس از ازدواج و دلبستگی زود هنگام:

محققان در حال بررسی مسائل دلبستگی اولیه به عنوان دلیل ترس از صمیمت هستند. تجربیات اولیه در دوران کودکی با مراقبان اصلی یا والدین، میتواند در آینده بر نحوه ی عملکرد ما در روابط بزرگسالی تاثیر بگذارد.

 هنگامی که والدین و مراقبان به نیاز های کودک برای آرامش و محبت پاسخ میدهند، احتمالا کودک دلبستگی ایمن پیدا میکند. اگر به هر دلیلی نیاز های عاطفی و فیزیکی کودک برآورده نشود، ممکن است به احتمال زیاد دلبستگی ناایمن در او ایجاد شود.

 این الگوی روابط توسط کودک شخصی سازی میشود. به عنوان یک بزرگسال، آنها احتمالا الگویی را که در کودکی تجربه کرده اند بیان میکنند. افراد دارای ترس از ازدواج معمولا دارای یک دلبستگی ناایمن، همراه با ترس از رها شدن و طرد شدن هستند.

برای چه از ازدواج فرار میکنیم

درمان ترس از ازدواج :

دارودرمانی

مهار کننده های انتخابی باز جذب سروتونین SSRIsو مهارکننده های انتخابی باز جذب سروتونین-نوراپی نفرینSNRIs درمان های موثری برای اضطراب و افسردگی هستند که میتواند شامل موارد زیر باشد:

SSRIs  : لکساپرو )اسکیتالوپرام)،پاکسیل(پاروکستین)پروزاک (نلوکستین)، و زولافت(سرترالین)

همچنین احتمالا رویکردهای روان درمانی متفاوتی مورد نیاز خواهد بود و در شرایط خاص ممکن است از داروها در کنار روان درمانی استفاده شود.

درمان شناختی رفتاری CBT

درمان شناختی رفتاری یا CBT  خط اول در درمان اختلالات اضطرابی محسوب میشود.CBT به افراد کمک میکند تا با بررسی افکارشان و اینکه چگونه بر اساس افکارو احساسات خود رفتار کنند، اضطراب را کاهش دهند. CBT  یک راه عالی برای به چالش کشیدن رفتار و انتخاب های شما و همچنین راهی برای ایجاد استراتژی هایی برای تغییر افکار ناخودآگاه شما و انتخاب هایی است که معمولا این افکار به دنبال دارند.

روان درمانی،ذهن پویایی

این رویکرد درمانی، انتظارات و تعارضات اساسی و اغلب ناخوداگاه افراد را که ممکن است به ترس از ازدواج منجر شود، بررسی میکند.

چگونه بر ترس از ازدواج غلبه کنیم؟

ترس از ازدواج طبیعی است، این یک تصمیم مهم است که بر بقیه زندگی شما تاثیر میگذارد. فکر کردن درحین  تصمیم به شما کمک میکند مطمئن شوید که در زمان مناسب شخص مناسبی را انتخاب کرده اید.

اگر نمیتوانید منشا ترس خود را پیدا کنید، در ادامه به بررسی تاکتیک هایی که  برای غلبه بر ترس از ازدواج  ممکن است مفید باشد، می پردازیم.

پی بردن به اینکه چرا از ازدواج می ترسید:

  1. روابط شکست خورده، خود را دوباره ارزیابی کنید:

 چگونه یا کجا اشتباه کردید؟ در نظر بگیرید که آیا کاری برای آسیب رساندن به روابط انجام داده اید یا برعکس . همچنین این امکان وجود دارد که شما حاضر به سازش یا فداکاری کافی نبودید. سعی کنید در رابطه کنونی خود تغییراتی ایجاد کنید تا شریک دوست داشتنی تری باشید، اما همچنین بسنجید که چه چیزی را باید فدا کنید تا این رابطه را به نتیجه برسانید.

برای مثال، اگر یکی از عزیزانتان را به دلیل ابراز نکردن احساستان از دست دادید، سعی کنید سواد رابطه عاطفی تان را رشد دهید،زمان کمتری را در دفتر و زمان بیشتری را در خانه بگذرانید و به بروز احساساتتان بیشتر اهمیت دهید.

  1. به تعهدات بلند مدت خود فکر کنید:

 ایا در مسیر شغلی هستید که طی چندین سال یا دهه آینده توسعه خواهد یافت؟ آیا در طول سالها پرداخت اقساط خودرو را انجام میدهید؟ اپارتمان اجاره میکنید که سالانه یا ماهانه قردارد بسته اید و یا صاحب یک خانه ویلایی هستید؟

عصبی بودن از اضافه کردن تعهدات طولانی مدت یکی از مهم ترین جنبه های رایج ترس از ازدواج است. اگر میخواهید ازدواج کنید، باید تعهدات بلند مدت دیگری مانند مواردی که در بالا ذکر شده داشته باشید تا خود را با این ایده وفق دهید .

  1. به سطح تعهد فعلی خود نگاه کنید:

 دو نوع تعهد وجود دارد: فداکاری و محدودیت. تعهد مبتنی بر فداکاری شخصی، به این معنی است که تصور میکنید با شریک زندگی خود پیر میشوید، با شریک خود (مانند یک تیم) کار میکنید و نمیتوانید خود را با هیچ کس دیگری ببینید. 

تعهد مبتنی بر محدودیت به این معنی است که شما به دلیل فشارهای داخلی یا خارجی (فرزندان، اشتراک در دارایی، خانواده ، احساس تعهد) مجبور به ماندن در رابطه هستید، علاوه بر این به ترک کردن رابطه فکر میکنید اما به نظر خیلی سخت است.

  • توجه داشته باشید که روابط در طول زمان دارای محدودیت هستند. به این فکر کنید که آیا محدودیت ها بیشتر از تعهد شخصی شما در رابطه است یا نه؟
  • اگر احساس میکنید محدودیت های شما افزایش یافته است اما تعهد شخصی شما کاهش یافته است، آیا راه هایی برای کاهش احساس محدودیت و افزایش فداکاری شخصی تان وجود دارد یا خیر؟
  1. یادبگیرید که تعهد را افزایش دهید:

 حتی اگر احساس میکنید کاملا به رابطه متعهد هستید، ممکن است برایتان سوال باشد که چگونه این تعهد را حفظ کنید و یا  ممکن است نگران از بین رفتن آن باشید. شاید نیز احساس کنید که تعهدتان در حال حاضر شروع به کاهش کرده است. اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای افزایش تعهد خود به شریک زندگی تان انجام دهید.

روی رابطه ی خود سرمایه گذاری کنید:

به یاد داشته باشید که دوره های سخت موقتی هستند. برای تبدیل شدن به  یک زوج قوی تر تلاش کنید تا با شریک زندگیتان در زمانهای سخت مبارزه کنید.(به ناچار این امکان وجود خواهد داشت.) روزهای خوب باز خواهند گشت..

بر روی ترس از ازدواج خود کار کنید

  1. بدانید که ترس از ازدواج از کجا سرچشمه می گیرد:

ترس از ازدواج مانند ترس از مارها یا دلقک ها فوبیایی نیست- بلکه بیشتر اوقات ترسی است که بر اساس عدم اعتماد است که ممکن است ناشی از نقض قبلی اعتماد باشد . اگر خیانت کسی را که دوستش داشتید را تجربه کرده اید ممکن است اعتماد دوباره برایتان سخت باشد.

 این خیانت ممکن است به شکل سواستفاده، رابطه جنسی یا نقض هرگونه اعتماد شما باشد که منجر به ترس از ازدواج در شما شده است. علاوه بر این ممکن است از مسئولیت پذیری در قبال شخص دیگری، یا از دست دادن استقلال خود، یا از دست دادن شخص دیگری بترسید که همه این ها ممکن است به احساس ناتوانی در اعتماد کردن مربوط باشد.

  1. یاد بگیرید که اعتماد در رابطه تان را تقویت کنید:

مطمئن شوید که شما و همسرتان یکدیگر را میشناسید- هم خصوصیات  خوب و هم بد. نادیده گرفتن ویژگی های منفی شریک زندگیتان، مانند عصبانیت، حسادت یا عذرخواهی، یا نیاز به احساس ازادی یا قدرت، امری عادی است.

 اما این جنبه ها بخشی از شخصیت شما یا شریک زندگیتان هستند وممکن است هرازگاهی ظاهر شوند. تلاش اگاهانه ای برای کاوش، بحث، و آماده بودن برای یادگیری جنبه سیاه  خود و شریک زندگیتان انجام دهید.

  • همانطور که در مورد این ویژگی ها یاد می گیرید شما و شریک زندگیتان بر اساس این ایده که هرگز به یکدیگر صدمه نمی زنید، اعتماد نخواهید کرد، بلکه بر اساس درک اینکه شما و شریک زندگیتان واقعا چه کسی هستید اعتماد می کنید.
  • به جای قول دادن به اینکه همیشه طرف تاریک خود را دور نگه دارید، قول می دهید که هنگام آسیب دیدن بخاطر آن هوشیار هستید و آن را بیان می کنید. قول می دهید برای رسیدگی به هر وضعیتی با هم همکاری می کنید و از آن برای تقویت رابطه خود استفاده می کنید.
  1. با یک متخصص سلامت روان در مورد ترس خود صحبت کنید

اگر ناتوانی شما در ایجاد اعتماد و ترس از ازدواج ناشی از یک تروما باشد، باید از یک متخصص سلامت روان برای رفع آن کمک بگیرید. مراجعه به روان درمانگر، شرکت در  گروه درمانی، یا برنامه ای که برای درمان تروما طراحی شده است، میتواند به شما کمک کند تا تجربه خود را پشت سر گذاشته و با ترس از ازدواج کنار بیایید.

تسکین اضطراب در مورد آینده

  1. تکنیک های تمدد اعصاب را تمرین کنید:

 اگر ترس از ازدواج باعث استرس شما میشود، راهی برای آرام شدن پیدا کنید. این ممکن است به شما کمک کند با آن کنار بیایید. وقتی متوجه شدید که نگران ازدواج هستید، روش هایی را برای مقابله با اضطراب امتحان کنید که در بخش های دیگر زندگی نیز کاربرد دارند.

  • یوگا یا مدیتیشن را امتحان کنید. این تمرین ها برای کمک به شما طراحی شده اند که به نگرانی های خود فکر نکنید.
  • کمتر قهوه و الکل بنوشید. اینها داروهایی هستند که میتوانند بر خلق و خو و همچنین ساختار شیمیایی مغزتان تاثیر بگذارند. اگر به دلیل ترس از ازدواج احساس استرس میکنید، مصرف قهوه و الکل خود را کاهش دهید.
  • به اندازه کافی بخوابید و ورزش کنید. این ها برای سلامت جسمی و عاطفی شما ضروری هستند و به شما کمک میکنند ترس و اضطراب خود را کاهش دهید.
  1. افکار خود را یادداشت کنید:

 این عمل که نگرانی های خود را روی کاغذ بیاورید، شما را وادار میکند که دقیقا آنچه شما را در ازدواج میترساند را مشخص کنید. همچنین یک راهکار درمانی است. همانطور که در مورد ترس های خود مینویسید، سعی کنید راه حل هایی برای آنها بیابید. در مورد اینکه چرا میخواهید ازدواج کنید و اینکه چگونه شریک زندگیتان میتواند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند  نیز بنویسید.

  1. به خود یادآوری کنید که شریک آینده زندگی شما کیست:

ویژگی های ثابت و تغییرناپذیری که در شریک زندگی خود میبینید را یادداشت کنید. در مورد کشمکش ها و درگیری هایی که درگذشته با آنها رو به رو بوده اید و نحوه غلبه بر آنها فکر کنید‌. اجازه ندهید اضطراب یا ترس، شما را وادار به فراموشی کند که شریک آینده زندگیتان چه قدر شگفت انگیز است و  منجر شود همه ی دلایلی که انتخاب کردید  با او باشید را از یاد ببرید.

رو به جلو حرکت کردن با شریک آینده زندگیتان:

  1. در مورد ترس های خود با شریک آینده زندگی خود صحبت کنید:

 این فرصت عالی برای تمرین مهارت های ارتباطی است که برای دوام هر رابطه سالم ضروری است. برای بسیاری از افراد، اهداف مهم زندگی به عنوان بخشی ازازدواج محقق میشوند. اگرچه همه افراد در طول زندگی نظر خود را در مورد مسائل تغییر میدهند، اما همه خود را در مسیر یکسان نمی بینند. در مورد بچه های آینده، مشغله ها و مسائل مالی  صحبت کنید. همه چیز وقتی با صدای بلندگفته میشود کمتر ترسناک است، پس ترستان را با صدای بلند بگویید.

  1. با شریک آینده زندگی خود منحصرا درباره روابط جنسی صحبت کنید:

 در غرب، ازدواج های موفق معمولا به تک همسری بستگی دارد. قبل از شروع ازدواج، باید ثابت کنید که به یکدیگر وفادار خواهید ماند. این یک مکالمه معذب کننده اما ضروری است  و حتی ممکن است شما را به هم نزدیک تر کند.

  1. با هم زندگی کردن را امتحان کنید:

 قبل از رفتن زیر یک سقف، بهتر است عادت ها، علایق و تفریحات خود را بدانید. مطمئن شوید سبک زندگی که می خواهید در آینده داشته باشید مشابه سبک زندگی او می باشد؛ زیرا اگر دو سبک زندگی کاملا متفاوت داشته باشید به مرور زمان به مشکلات اساسی برخواهید خورد.

  1. مشاوره قبل از ازدواج را در نظر بگیرید:

 همراه شریک آینده زندگی خودو یا تنها به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنید. در این جلسات مشاوره نه تنها می توانید به دلایل ترس از ازدواج خود پی ببرید بلکه ریشه آن را پیدا کرده و راه حل های اساسی برای مقابله با آن، با کمک زوج درمانگر خواهید یافت.

کلام پایانی

مقابله با یک ترس شدید میتواند ناتوان کننده باشد ، و ممکن است برای دیگران سخت باشد که بفهمند ترس و اضطراب چه قدر برای شما شدید است. هنگامی که ترس از ازدواج  یا هر موضوع اضطرابی که  بر کیفیت زندگی شما تاثیر میگذارد، جست و جوی کمک بسیار مهم است. 

با درمان های موثر، مهارت های مقابله ای و حمایت، مدیریت روابط آسان تر است و ترس از ازدواج برای شما به مرور رفع خواهد شد. در این مقاله سعی شد، ابتدا به تعاریف ترس از ازدواج و دلایل آن اشاره کنیم و در ادامه راهکارهایی را بررسی کردیم که به همراه شریک آینده زندگی تان می توانید آن ها را انجام داده و بر ترس ا زازدواج خود غلبه کنید.

شما میتوانید با استفاده از دکمه های زیر این مطلب را برای دوستان خود ارسال کنید و سوالات خود را در قسمت نظرها از ما بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *