سکس تراپی

ترس از رابطه جنسی

صمیمت جنسی و رابطه جنسی جنبه مهمی از روابط عاشقانه می باشند. رابطه جنسی می تواند باعث شود افراد احساس نزدیکی به یکدیگر کنند، بین زوجین اعتماد ایجاد شود و به طور کلی یک تجربه زیبا باشد. متاسفانه، برای برخی از افراد ترس از رابطه جنسی می تواند بر توانایی آن ها بر لذت بردن از این صمیمیت تاثیر بگذارد، صرف نظر از اینکه چقدر شریک زندگیشان را دوست دارند. در این مقاله، ما در مورد اینکه ترس از رابطه جنسی و صمیمیت جنسی چیست و هم چنین علائم و دلایلی که چرا مردم آن را تجربه می کنند و تکنیک های مقابله ای برای کمک به افرادی که ترس از رابطه جنسی را تجربه می کنند صحبت خواهیم کرد.

کنار گذاشتن ترس های رابطه جنسی

ترس از رابطه جنسی یا اروتوفوبیا چیست؟

ترس از رابطه جنسی یا اروتوفوبیا یک فوبیا یا ترس بیش از حد و غیر منطقی از رابطه جنسی است. این وضعیت اغلب پیچیده است؛ زیرا افراد مبتلا به اروتوفوبیا ممکن است از انواع مختلفی از رابطه جنسی بترسند. به عنوان مثال، آن ها ممکن است از عمل دخول یا همان اینترکورس( جنوفوبیا) و یا ترس از لمس شدن ( هافوفوبیا) بترسند. توجه به این نکته مهم است که ترس از رابطه جنسی یک بیزاری ساده از رابطه جنسی، اعمال جنسی یا صمیمیت جنسی نیست. سطح ترس ایجاد شده توسط این فوبیا باعث نارحتی شدیدی شده و باعث می شود فرد نتواند به درستی رابطه جنسی سالمی را تجربه کند.

علائم ترس از رابطه جنسی:

ترس از رابطه جنسی بسیار شدیدتر از دوست نداشتن چیزی است. این ترس یک ترس قوی است که با واقعیت تناسب ندارد. در این ترس،  ترس از رابطه جنسی، فرد مبتلا احساس خطر افراطی خواهد داشت. این حس غیر واقعی ترس اگر بیش از شش ماه طول بکشد، فوبیا محسوب می شود. برخی از نشانه های ترس از رابطه جنسی شامل:

  • داشتن نگرش منفی قوی نسبت به رابطه جنسی
  • داشتن واکنش منفی قوی نسبت به یک محرک جنسی
  • تجربه احساس اجتناب از رابطه جنسی

و همچنین برخی از نشانه های فیزیکی این ترس می تواند شامل:

  • سرگیجه، سبکی سر یا احساس ضعف
  • احساس خفگی
  • تپش قلب
  • درد قفسه سینه
  • تعریق
  • گرگرفتگی
  • تنگی نفس
  • اسهال
  • احساس بی حسی یا سوزن سوزن شدن
  • لرزش بدن

اگر فرد مبتلا به ترس از رابطه جنسی درمان نشود، نه تنها ممکن است از روابط عاشقانه خودداری کند، بلکه از دیگر اشکال صمیمیت نیز اجتناب می ورزد.

ترس های متضمن ترس از رابطه جنسی

ترس هایی در زیر مجموعه ترس از رابطه جنسی وجود دارد که اگر فردی این ترس ها را داشته باشد ممکن است ترس شدیدی از رابطه جنسی را تجربه کند.  این ترس ها شامل:

  • ترس از صمیمیت: ترس از صمیمیت اغلب، اگرچه نه همیشه، ریشه در ترس از رها شدن یا ترس بیش از حد غرق شدن در آن را دارد. کسانی که از صمیمیت می ترسند لزوما از خود عمل جنسی نمی ترسند، بلکه از نزدیکی عاطفی که ممکن است به همراه داشته باشد می ترسند.
  • ترس از آسیب پذیری: مانند ترس از صمیمیت، ترس از آسیب پذیری اغلب با ترس از رها شدن یا ترس از غرق شدن گره خورده است. در این حالت، مردم می ترسند که اگر کاملا خودشان باشند، دیگران آن ها را دوست نداشته باشند. ترس از آسیب پذیری می تواند بر همه انواع روابط، اعم از جنسی و غیر جنسی تاثیر بگذارد.
ترس های زندگی زناشویی

علل ترس از رابطه جنسی:

 در حالیکه تشخیص دقیق یک علت خاص ترس از رابطه جنسی همیشه آسان نیست، اما برخی از افراد ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این ترس باشند. برای تخشخیص بهتر و دقیق تر شما می توانید به درمانگر حوزه ی روابط جنسی یا سکس تراپیست مراجعه کنید

  • سوء استفاده جنسی:

 تجاوز جنسی می تواند یک رویداد بسیار  آسیب زننده عاطفی باشد. هنگامی که رضایت از هر گونه فعالیت جنسی گرفته شود، قطعا خشونت رخ می دهد و احساس می شود. بازماندگان خشونت جنسی ممکن است متوجه شوند که در اعتماد کردن به شریک زندگیشان دچار مشکل شده اند و از صمیمیت فیزیکی بیزاری دارند. این نکته حائز اهمیت است که هر فرد با پیامدهای تجاوز جنسی متفاوت برخورد می کند. برخی از افراد ممکن است میل جنسی خود را کاهش دهند و همچنین اکثرا کمتر به مردم اعتماد می کنند. حتی اگر در آینده رابطه جنسی با رضایتی را تجربه کنند ممکن است مدام خود را سرزنش کرده و احساس گناه داشته باشند. از این رو برای رابطه های بعدی نوعی احساس ترس از رابطه جنسی را تجربه خواهند کرد.

  • ترومای دوران کودکی:

 ممکن است حتی آن تجربه را به یاد نیاورید، اما ممکن است همچنان به دلیل آن، ترس ناخودآگاه از رابطه جنسی داشته باشید. ترومای دوران کودکی فقط به این معنا نیست که شما در کودکی مورد آزار و اذیت یا تجاوز جنسی قرار گرفته اید، بلکه می تواند ناشی از قرار گرفتن در معرض موقعیت های جنسی در سنین پایین یا داشتن رابطه جنسی به گونه ای که باعث آسیب دیدن شما شده است باشد. به دوران کودکی خود فکر کنید. ممکن است با رویدادی مواجه شوید که منجر به ترس از رابطه جنسی شما شده باشد. علاوه بر این، درمانگر شما می تواند به شما کمک کند تا خاطرات دردناک را درک کرده، با آن کنارآمده و از پس آن برآیید.

  • آداب و رسوم شخصی، فرهنگی و مذهبی:

بسیاری از ادیان و جوامع رابطه جنسی را فقط وسیله ای برای تولید مثل می دانند و هیچ هدف دیگری برای آن قائل نیستند. تحقیقات نشان می دهد که رابطه مثبتی بین ترس از رابطه جنسی و بزرگ شدن در یک مذهب با ایده های قوی درمورد رابطه جنسی و محدود دانستن آن وجود دارد. اگر از یک پس زمینه محدود دور شده اید اما از تغییر الگوهای فکری و عملی گذشته می ترسید، ممکن است در خطر ترس از رابطه جنسی باشید.

  • اضطراب عملکرد جنسی:

گاهی اوقات، در واقع از رابطه جنسی نمی ترسیم بلکه نگران توانایی خود برای راضی کردن شریک زندگی خود از نظر جنسی هستیم. اضطراب عملکرد جنسی بسیار رایج است و ۲۵ درصد از مردان و ۱۶ درصد از زنان را تحت تاثیر قرار می دهد که این امر می تواند بر عملکرد فیزیکی در طول رابطه جنسی تاثیر بگذارد یا میل جنسی را در زوجین مهار کند.

  • سن:

 برخی از محققان پیشنهاد می کنندکه افراد مسن، مانند افرادی که در خانه های سالمندان هستند، ممکن است به ترس از رابطه جنسی مبتلا شوند؛ زیرا این تصور وجود دارد که رابطه جنسی در این گروه سنی ممکن است آسیب زا باشد و نباید رخ دهد.

  • نگرانی های فیزیکی:

 برخی از افراد نگران هستند که رابطه جنسی به آن ها آسیب برساند. برخی دیگر ممکن است از خود بپرسند که آیا به دلیل شرایط فیزیولوژیکی یا اختلال عملکرد جنسی قادر به برقراری رابطه جنسی خواهند بود یا نه. این نگرانی ها می تواند به ایجاد یک ترس مرتبط با رابطه جنسی کمک کند.

درمان ترس از رابطه جنسی:

از آنجایی که ترس از رابطه جنسی بسیار پیچیده است، در اغلب موارد مراجعه به سکس تراپیست و روان درمانگر توصیه می شود. این متخصصان می توانند به تعیین نوع درمان های مورد نیاز مانند دارو یا روان درمانی بپردازند.

  • دارودرمانی

برخی از پزشکان داروهایی را برای کمک به کاهش علائم ترس از رابطه جنسی تجویز می کنند. دو دارویی که گاهی برای درمان ترس از رابطه جنسی استفاده می شود، عبارتند از:

  1. پروزاک( فلوکستین): یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین که می تواند به تنظیم اظطراب و خلق و خوی کمک کند.
  2. زاناکس(آلپرازولام): دارویی که برای کاهش اظطراب استفاده می شود.
  • روان درمانی

درمان رفتار شناختی می تواند به کاهش ترس از رابطه جنسی کمک کند. این یک نوع روان درمانی است که شامل شناسایی و تغییر الگوهای فکری است که بر زندگی فرد تاثیر منفی گذاشته است. سکس تراپیست ها، متخصصان بهداشت روان دارای مجوزی هستند که آموزش های تکمیلی را در درمان مسائل جنسی گذرانده اند.

  • رویکرد ترکیبی

برخی از بیماران هنگام ترکیب دارو و روان درمانی نتایج بهتری دریافت می کنند. هنگامی که فرد ترس از رابطه جنسی را تجربه می کند ترکیب برخی از داروها علاوه بر مراجعه به سکس تراپیست و گفتگوهای موثر و روان درمانی می تواند وضعیت او را بهبود ببخشد.

چگونه می توان با ترس از رابطه جنسی مقابله کرد؟

چندین راهکار وجود دارد که می توانید برای کمک به خود برای مقابله با ترس از رابطه جنسی انجام دهید. بسیاری از مردم این موارد را هنگام برخورد با ترس از رابطه جنسی و یا به طور کلی ترس مفید می دانند، اما بخاطر داشته باشید که برخی از آن ها ممکن است برای شما مفید نباشد از این رو باید هرکدام را امتحان کرده و مفیدترین آن ها را انتخاب کنید.

  • دلیل را بیابید:

 به دلایل گفته شده در بالا نگاهی بیندازید. آیا تجربه ناامنی داشته اید که بتواند علت ترس از رابطه جنسی شما باشد؟ همچنین ممکن است بخواهید درمورد آنچه به نظر می رسد باعث ترس شما شده است فکر کرده و آن ها را یادداشت کنید . هرچه ترس های خود را بهتر درک کنید، زودتر می توانید بر آن ها غلبه کنید.

  • مقابله با نگرانی:

 اگر احساس می کنید دلیل ترس از رابطه جنسی شما به خاطر نگرانی های بیش از حد است، سعی کنید روی خود پذیرشی و عشق به خود کار کنید. در این صورت نه تنها اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت، بلکه ممکن است قدرت کنار آمدن با این ترس را نیز افزایش دهید. اگر اتفاقی خارج از کنترل شماست، اطراف خود را با افرادی پر کنید که شما را بخاطر نگرانیتان ناامید نخواهند کرد. با کسانی صحبت کنید که ممکن است از نگرانی های مشابهی رنج ببرند و مکانیسم های مختلف مقابله با این نگرانی ها را با آن ها به اشتراک گذاشته و از آن ها فرا بگیرید. همچنین درمورد نگرانی های خود نسبت به رابطه جنسی با شریک زندگیتان گفتگو کنید و از به اشتراک گذاشتن این نگرانی ها واهمه نداشته باشید. با داشتن یک ارتباط موثر و مثبت با همسر خود می توانید بر این نگرانی ها غلبه کنید تا در موقعیت های صمیمی احساس راحتی بیشتری کنید.

  • بدن خود را بشناسید:

گاهی اوقات لازم است که با بدن خود بیشتر آشنا شوید. چه چیزی باعث می شود احساس خوبی داشته باشید، چه تغییراتی لازم است و چه فعالیتی میل جنسی شما را افزایش می دهد؟ دانستن این موارد می تواند به فرو نشاندن ترس های شما کمک کند؛ زیرا درمورد آنچه که برای شما خوب است بیشتر آگاهی پیدا کرده اید. داشتن یک رابطه سالم با خود یکی از جنبه های مهم در به اشتراک گذاری بدن خود با دیگران است. بدن شما لازم نیست بی نقص باشد، فقط لازم است بدانید که بدن شما در هر حالتی زیبا است. هر چه با بدن خود ارتباط مثبت بیشتری داشته باشید راحت تر می توانید بر ترس از رابطه جنسی مقابله کنید. در این راه از کمک درمانگر و سکس تراپیست غافل نشوید.

  • کسی را پیدا کنید که با ترومای شما آشنا باشد:

اگر ترس از رابطه جنسی شما به دلیل آسیب گذشته است، مطمئن شوید که همسرتان از آن مطلع است. برقراری ارتباط سالم بسیار مهم است و اگر امری وجود دارد که باعث ناراحتی شما می شود، به او اطلاع دهید. داشتن فردی که به او اعتماد دارید و می توانید با او ارتباط برقرار کنید می تواند تفاوت بزرگی در بهبود آسیب های گذشته ایجاد کند و به شما کمک کند با ترس از رابطه جنسی مقابله کرده و در مرحله بعد رابطه جنسی لذت بخشی را تجربه کنید.

کلام پایانی:

مطمئنا صمیمیت جنسی بخش مهمی از هر رابطه عاطفی را شامل می شود. اما تا بحال به این فکر کرده اید که ترس از رابطه جنسی چه تاثیری در زندگی زناشویی و رابطه عاطفیتان گذاشته است؟ قطعا دلایل متعددی برای این ترس و واهمه از رابطه جنسی وجود دارد که بی شک قابل حل می باشد. ما در این مقاله ابتدا به تعریف ترس از رابطه جنسی پرداختیم و سپس دلایل آن را ذکر کردیم و در نهایت به راهکارهایی برای مقابله با این ترس اشاره کردیم. امید است با خواندن این مقاله قدمی برای بهبود زندگی جنسی خود و در مرحله بعد توسعه تمام جنبه های زندگی خود بردارید.

ممکن است خیلی از دوستان شما درگیر این مشکل باشند و شما از ان بی اطلاع باشید ، با استفاده از دکمه های زیر شما می توانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و سوالات خود را در قسمت نظر ها با ما در میان بگذارید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *