سکس تراپی

تنوع طلبی جنسی

تنوع طلبی جنسی، نوعی رفتار جنسی است که با میزان اشتغال ذهنی فرد به روابط جنسی متعدد و با میزان تلاش فرد برای برقراری رابطه جنسی با افراد جدید و با روش های متفاوت تعریف می شود. 

گزارش زوج درمانگران نشان می دهد که تنوع طلبی جنسی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تهدید کننده عملکرد،  ثبات و تداوم روابط زناشویی و از دشوارترین موارد برای درمان به شمار می آید. همچنین تنوع طلبی جنسی منجر به مواردی نظیر احساس تردید، افسردگی، عذاب وجدان، خشونت فیزیکی و روانی و اقدام به خودکشی در فرد مبتلا به تنوع طلبی جنسی می شود.

ما در این مقاله به بررسی نشانه ها، دلایل و درمان تنوع طلبی جنسی خواهیم پرداخت.

روابط جنسی مختلف و بررسی مشکلات ان در سایت سیناپس

نشانه های تنوع طلبی جنسی:

  • مهارت در پنهان کاری:

شخصی که دچار تنوع طلبی جنسی شده است، به تدریج مهارت زیادی را در پنهان کاری یاد میگیرد؛ زیرا این مهارت باعث می شود تا او با خیال آسوده به برقراری روابط متعدد خود بپردازد بدون اینکه شخص اول متوجه این وقایع بشود. همینطور، افراد مبتلا به تنوع طلبی جنسی یاد می گیرند که چگونه زبان بدنشان را کنترل کنند و دروغ بگویند، به طوری که دیگران متوجه دروغ هایشان نشوند.

  • افکار و تخیلات جنسی زیاد:

 مردان و زنان دچار تنوع طلبی جنسی، در اکثر اوقات روز در ذهن شان افکار و تخیلات جنسی دارند و به مرور نسبت به این افکار، وسواس پیدا می‌کنند و زمان بیشتری را صرف این افکار و تخیلات ذهنی می کنند. در واقع ذهن این افراد که درگیر تنوع طلبی جنسی هستند اکثرا درگیر موضوعات جنسی است.

  • برقراری روابط اجباری:

این افراد، با اشخاص غریبه و ناآشنا مدام وارد روابط جنسی می شوند. حتی برای آنکه طرف مقابل را مجبور به برقراری رابطه جنسی کنند، ممکن است او را غرق در عشق و محبت کنند تا طرف مقابل فریب بخورد. همچنین ممکن است به او پیشنهاد پول دهند و یا حتی به او تجاوز کنند. در واقع این افراد با تنوع طلبی جنسی، از هر راهی برای برقراری رابطه جنسی با فرد یا افراد مورد نظر استفاده می کنند.

  • مختل شدن سایر جنبه های زندگی:

افراد تنوع ‌طلب به دلیل اینکه اکثر روز را درگیر رفتارهای جنسی و برقراری رابطه با افراد مختلف هستند، معمولا در زندگی شخصی‌شان زیاد موفق نیستند و هدف خاصی ندارند. اغلب به خاطر افراطی بودن در رفتارهای جنسی، جنبه‌های مختلف زندگی این افراد مثل شغل، تحصیل، روابط با دوستان و خانواده با چالش روبه‌رو می‌شود. این افراد به خاطر تنوع‌طلبی‌ جنسی، حتی ممکن است از شغل و تحصیل‌شان منصرف شوند و یا اخراج شوند.

  • در معرض خطر قرار دادن خود یا دیگران:

این افراد گاهی در شرایط پرخطر و ریسکی با شخص مورد نظرشان رابطه جنسی برقرار می‌کنند و توجه ندارند که ممکن است خودشان یا طرف مقابل، در معرض خطر باشد. 

به عنوان مثال ممکن است در مکان‌های مختلف شخص بخواهد با طرف مقابل رابطه جنسی برقرار کند و در نظر نگیرد که این زمان یا موقعیت مناسبی برای برقراری رابطه جنسی نمی باشد، یا حتی ممکن است فرد تنوع‌طلب در نظر نگیرد که ممکن است بیماری مقاربتی را  منتقل کند. 

به طور کلی این افراد با تنوع‌طلبی جنسی ، به دلیل اینکه نمی‌توانند رفتارهایشان را کنترل کنند، هیچ چیزی را در نظر نمی‌گیرند و ممکن است در هر شرایطی از طرف مقابل درخواست برقراری رابطه را بکنند.

  • احساس گناه و پشیمانی:

عده‌ای از افرادی که دچار تنوع طلبی جنسی هستند  و  به اشتباه بودن رفتارهایشان آگاه هستند، بعد از برقراری رابطه جنسی، احساس گناه و پشیمانی دارند اما به دلیل اینکه قادر نیستند دست از تنوع‌طلبی‌شان بردارند، دوباره و دوباره این رفتارها را تکرار می کنند.

 

 

رابطه جنسی با افراد مختلف و ارائه راه درمان

۷  دلیل تنوع طلبی جنسی

در ادامه مقاله به علل ایجاد تنوع طلبی جنسی می پردازیم.

بالا بودن هورمون های جنسی:

 اگر هورمون های جنسی مثل استروژن و پروژسترون در شخص بالا باشد، احتمال اینکه میل جنسی بسیار زیادی داشته باشد و نتواند رفتارهای جنسی را کنترل کند، زیاد است. همین موضوع می‌تواند باعث تنوع‌طلبی  جنسی و در ادامه منجر به اعتیاد جنسی شود.

اعتیاد به مواد مخدر:

افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارند، در بیشتر اوقات نمی‌توانند حالت‌ها و رفتارهایشان را به خوبی کنترل کنند و ممکن است دست به رفتارهای جنون‌آمیز بزنند. یکی از این رفتارهای پرخطر و افراطی، می‌تواند تنوع‌طلبی جنسی و برقراری رابطه جنسی با افراد مختلف باشد، چون شخص نمی تواند خود را کنترل کند و اصلا متوجه نمی‌شود که در حال انجام چه کاری است.

دوران کودکی:

اگر در دوران کودکی، شخص پدر و مادری داشته باشد که مدام به یکدیگر خیانت می‌کردند و کودک این موضوع را متوجه شده و یا دیده باشد، باعث می‌شود کودک نیز در بزرگسالی به تنوع‌طلبی جنسی رو بیاورد.

 چون او در سن کم نمی‌تواند تشخیص دهد که خیانت کردن و تنوع‌طلبی جنسی ویژگی بد و مخربی است، بلکه در ذهن او اینطور ثبت می‌شود که چون پدر و مادرش که قابل اعتمادترین افراد زندگی‌اش هستند، این کارها را می‌کنند، پس احتمالا این کارها درست است و مخرب نیست.

 البته همه افرادی که در دوران کودکی شاهد خیانت مادر یا پدرشان بودند، در آینده تنوع‌طلب و خیانت‌کار نمی‌شوند، چون ممکن است شخص در بزرگسالی آگاهی زیاد و درستی را کسب کند و متوجه شود که رفتارهای والدینش اشتباه بوده است و خودش نباید ادامه دهد.

اختلال شخصیت دوقطبی:

افرادی که دچار اختلال شخصیت دوقطبی هستند، گاهی مواقع بسیار ناامید و افسرده می‌شوند و گاهی بسیار خودبزرگ‌بین می‌شوند. در حالتی که شخص خودبزرگ‌بین شده است و احساس برتر بودن دارد، ممکن است به تنوع‌طلبی جنسی و برقراری روابط متعدد رو بیاورد.

مصرف داروهای خاص:

داروهای خاصی که باعث افزایش ترشح دوپامین می‌شوند، ممکن است شخص را مستعد تنوع‌طلبی جنسی و اعتیاد جنسی کند. البته این اتفاق به دلیل داروها، به ندرت و در موارد خاص پیش می‌آید.

قدرت نمایی و جبران احساس بی ارزشی:

برخی از افراد به دلیل اینکه خودشان را ضعیف و بی‌ارزش می‌بینند و احساس می‌کنند که نمی‌توانند در سایر جنبه‌های زندگی موفق و قدرتمند باشند، با برقراری ارتباط جنسی با افراد متعدد، قدرت‌نمایی می‌کنند و به نوعی احساس بی‌ارزشی‌شان را جبران می‌کنند.

 از این رو برقراری رابطه جنسی با افراد مختلف،  در این افراد منجر به تنوع‌طلبی جنسی  و اعتیاد جنسی می شود.

رهایی از تنش های عصبی:

برخی از افراد برای رهایی از تنش و فشارهای عصبی، به تنوع ‌طلبی جنسی رو می‌آورند. این افراد، روش‌های سالم و درست کنترل خشم، استرس، اضطراب و سایر فشارهای روانی را نمی‌دانند و از طریق رفتارهای ناسالم و پرخطر مثل برقراری روابط جنسی متعدد، سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی و استفاده از مواد مخدر، سعی می‌کنند خودشان را آرام و از لحاظ هیجانی تخلیه کنند.

درمان تنوع طلبی جنسی

ابتدا به روش های درمانی تخصصی تنوع طلبی جنسی اشاره می کنیم و در ادامه به برخی از راهکارهای درمان عمومی می پردازیم.

راهکارهای درمانی تخصصی

  • رفتار درمانی شناختی: در این روش، روان درمانگر یا سکس تراپیست به درمانجو کمک می‌کند الگوهای فکری که باعث تنوع‌طلبی جنسی شده را شناسایی کند و بتواند این الگوهای فکری ناسالم و مخرب را حذف کرده و با افکار درست، جایگزین کند.

     این روش درمانی از برگشت مقطعی این تنوع طلبی نیز جلوگیری می‌کند چون درمانگر برنامه‌ها و راهکارهایی را به درمانجو می‌دهد تا درمانجو بتواند در موقعیت‌های مختلف رفتارهایش را کنترل کند.

     هدف دیگر روش رفتار درمانی شناختی، این است که به درمانجو آموزش می‌دهد تا بتواند روابط سالمی را با دیگران برقرار کند. برای درمان تنوع طلبی جنسی ، این موضوع بسیار اهمیت دارد که پس از اتمام طول درمان نیز شخص بتواند در مواقع لازم دوباره با مشاور خود در تماس باشد تا بتواند از پشتیبانی و حمایت بیشتری برخوردار شود. از این رو فرد باید تا مدت ها تحت نظر روان درمانگر باشد.
  • گروه درمانی: گروه درمانی به افرادی که دچار تنوع طلبی جنسی هستند، بسیار کمک می‌کند. در گروه درمانی، شخص با افرادی آشنا می‌شود که همان مشکل را دارند.

    درمانگر با گروه صحبت می‌کند و به آنها کمک می‌کند تا مشکل‌شان حل شود. افرادی که در طی گروه درمانی با هم آشنا می‌شوند، می‌توانند برای یکدیگر انگیزه باشند و به هم کمک کنند تا روند درمانی را به خوبی طی کنند.

     این افراد تجریبات‌شان را با هم به اشتراک می‌گذارند و در کنار هم روند درمانی را طی می‌کنند.

  • دارو درمانی: در برخی مواقع از داروهایی برای کاهش وسواس‌های فکری و میل جنسی فرد استفاده می‌شود تا شخص بتواند رفتارهای پرخطرش را کنترل کند.

راهکارهای درمانی عمومی

چند راهکار عمومی وجود دارد که در کنار مراجعه به روان درمانگر و سکس تراپیست  به شما کمک می‌کند تا تنوع‌طلبی  جنسی و رفتارهای پرخطر را درمان کنید و بتوانید هیجانات و احساسات‌تان را کنترل کنید. این راهکارها شامل موارد زیر می شوند:

  • روابطتان را با دوستان و خانواده تان را تقویت کنید.
  • ورزش و فعالیت های جسمی داشته باشید.
  • به پیامدهای رفتارتان فکر کنید.

کلام پایانی

تنوع‌طلبی جنسی به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. این افراد معمولا هرچقدر هم که با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند، همچنان میلی بی‌پایان به برقراری ارتباط با سایر افراد دارند و ممکن است هرگز سیر نشوند. 

اگر فرد به دنبال درمان تنوع‌طلبی جنسی خود نباشد، ممکن است به او و به رابطه عاطفی یا زندگی مشترکش آسیب‌های جبران‌ناپذیری برسد. امروزه بخاطر رسانه ها و فضای مجازی شاهد موارد بیشتری از افراد با تنوع طلبی جنسی هستیم. 

در این مقاله سعی بر این شد تا به طور مختصر ابتدا به نشانه های آن پرداخته و سپس علل را بررسی کنیم و در آخر روش های درمانی مانند مراجعه به سکس تراپی و درمانگر را ارائه دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *