مشاوره قبل ازدواج

قبل از خواستگاری چه کنیم؟

همیشه برای همه افراد این سوال مهم وجود داشته است، که قبل از خواستگاری به چه موضوعاتی توجه کنیم ؟ چه زمانی را برای خواستگاری انتخاب کنیم ؟ چه صحبت هایی را قبل از خواستگاری صورت دهیم؟ قبل از خواستگاری به چه شناختی از خود و طرف مقابل برسیم؟

ازدواج خوب و انتخاب همسر مناسب یکی از بزرگترین تصمیماتی می باشد که بیشتر افراد حداقل یک مرتبه ، در زندگی تجربه میکنند.

چرا که زمانی که فرد ازدواج می کند ، تمامی اهداف زندگی  ، روابط اجتماعی و خانوادگی فرد ، تحت شعاع قرار می گیرند و دستخوش تغییر می شود.

سوالات مهم قبل پیشنهاد ازدواج

نکات قابل توجه قبل از خواستگاری

  1. شباهت اقتصادی و فرهنگی:

هر دو خانواده باید از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در یک رده باشند؛ برای مثال طبقه آنها از نظر اقتصادی متوسط محسوب شود. اگر تفاوت فاحشی بین دو خانواده وجود داشته باشد، حتی اگر عضو یک خانواده یا یک قوم باشند، بهتر است با هم ازدواج نکنند.

در این راستا پرسش‌ها و نکته‌های متداولی وجود دارند که دو خانواده می‌توانند از یکدیگر بپرسند یا به آنها توجه کنند؛ برای مثال شغل پدر و حدود درآمد او، شغل پسر و درآمد احتمالی او، محل قرار گرفتن خانه‌ دو طرف و…

همچنین قبل از خواستگاری یکی از راه‌هایی که در تشخیص تناسب فرهنگی دو خانواده به دختر و پسر کمک می‌کند این است که به نوع رابطه اعضای خانواده طرف مقابل با یکدیگر و نوع واکنش‌های آنها در برابر مسائل مختلف دقت کنند.

  1. زیبایی ظاهری:

قبل از خواستگاری توصیه می‌شود دختر و پسر از نظر ظاهری تاحدودی در یک سطح باشند؛ به این معنا که یکی از آنها خیلی زیبا و دیگری زشت یا یکی خیلی چاق و درشت هیکل و دیگری ضعیف و کوچک نباشد. البته مهم این است که دو طرف همدیگر را بپسندند و نظر دیگران در این میان مطرح نیست.

گاهی دختر و پسر از نظر ظاهری با هم تفاوتی دارند که در عرف چندان پسندیده نیست؛ برای مثال قد دختر از قد پسر بلندتر است. در این شرایط هم خواست و تمایل دو طرف مهم است. دختر و پسر در مورد بحث مقبولیت ظاهری، باید به یک نکته توجه کنند؛

در شش ماه تا حداکثر یک سال نخست ازدواج افزایش فعالیت هورمون‌های جنسی باعث جذابیت طرف مقابل می‌شود ولی با گذشت زمان فعالیت این هورمون‌ها کاهش می‌یابد و زن و شوهر باید در زمینه‌های دیگر برای هم جذابیت داشته باشند. در این شرایط جاذبه ظاهری اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  1. سلامت و بلوغ عاطفی:

قبل از خواستگاری دختر و پسر باید به بلوغ روانی و پختگی عاطفی رسیده باشند. آنها باید از نظر روانی برای ازدواج آماده باشند. در این صورت دعوا، درگیری ، قهر و تعارض زناشویی کمتری بین همسران رخ می‌دهد. در صورت بروز اختلاف‌نظر نیز با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند. 

  1. تشابه ارزش‌های اخلاقی و مذهبی:

قبل از خواستگاری ارزش‌های اخلاقی و مذهبی دختر و پسری که می‌خواهند ازدواج کنند باید مشابه باشد. هر دوی آنها باید به ارزش‌هایی مانند راستگویی یا ظلم نکردن به دیگران، به یک ‌اندازه اعتقاد داشته باشند. چهارچوب اعتقادی و ایدئولوژیک آنها نیز باید مشابه باشد. در این راستا دختر و پسر می‌توانند از یکدیگر مثلا درباره نوع پوشش خانم بپرسند؛ خانم تمایل دارد چه پوششی داشته باشد و آقا به چه پوششی اعتقاد دارد. چنین مسائلی باید از همان ابتدای آشنایی مشخص شود.

افراد زیادی هستند که قبل از خواستگاری درباره اعتقادات و حساسیت‌های این چنینی با هم گفت‌وگو نکرده‌اند و با خود گفته‌اند: «بعد از ازدواج اصلاحش می‌کنم» یا «او را تغییر می‌دهم». ولی بعد از ازدواج قرار نیست هیچ‌ یک از دو طرف تغییر کند. دختر و پسر هر انتظاری که از یکدیگر دارند باید قبل از خواستگاری با هم در میان بگذارند.

  1. اشتغال خانم:

در صورتی که دختر تصمیم دارد پس از ازدواج به کار و اشتغال خود ادامه دهد، باید از همان ابتدا در این مورد با پسر صحبت کند. پسر هم باید نظر خود را در این مورد با صداقت و دقیق بیان کند؛ آیا به طور کلی با کار کردن زن مخالف است و ترجیح می‌دهد همسر آینده‌اش خانه‌دار باشد؟ آیا با کارکردن او در بعضی محیط‌های کاری یا به صورت پاره‌وقت موافق است؟ یا به طور کلی با اشتغال همسرش مشکلی ندارد؟

  1. تناسب سطح تحصیلی:

سطح تحصیلی دختر و پسر باید تناسب داشته باشد. اگر فاصله بین مدرک تحصیلی آنها زیاد باشد احتمال اینکه دچار مشکل شوند و همدیگر را درک نکنند، وجود دارد. ضمن اینکه اگر سطح تحصیلات دختر بالاتر باشد، ممکن است مرد احساس حقارت کند.

چیزهایی که قبل از خواستگاری باید بدانیم!!

هرچقدر اطلاعاتتان در مورد مسئله ای بیشتر باشد، آگاهانه تر به سمت آن می روید و طبیعتا تصمیمات بهتری نیز در مورد آن موضوع می گیرید. ازدواج نیز از این قاعده مستثنی نیست و شما زمانی می توانید یک ازدواج موفق داشته باشید که از همان ابتدای آشنایی سعی کنید به تمامی توصیه های قبل از خواستگاری توجه کنید و نکات مهم قبل از خواستگاری را در نظر بگیرید. 

در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا دانستنی های قبل از خواستگاری را برایتان بگوییم.

 

آگاهی قبل از خواستگاری:

مهم ترین چیزی که شما باید در ابتدای آشنایی با فردی به آن تسلط پیدا کنید آگاهی و شناخت است. اگر قصد شروع کردن یک رابطه جدی که ممکن است منجر به ازدواج شود را دارید باید حتما به شناخت کافی از طرف مقابلتان برسید. این شناخت چیزی نیست که طی یک هفته و یا یک ماه به دست بیاید بلکه شما و شخص مورد نظرتان باید صبور باشید و رفتار او را در موقعیت های مختلف بسنجید. در مشاوره قبل ازدواج، آگاهی قبل از خواستگاری شامل موارد زیر می شود:

آگاهی از وضعیت خانوادگی:

باید سعی کنید که با سوالاتی که می پرسید در مورد وضعیت خانوادگی او اطلاعاتی بدست بیاورید. آدم ها تا حد زیادی شبیه به خانواده شان هستند. شاید با خود بگویید وقتی خودش را می توانم بشناسم چه نیازی به شناخت خانواده است؟

در این جا باید به این نکته توجه کنید که معمولا افراد وقتی در مورد خودشان صحبت می کنند، نکات منفی را فیلتر می کنند و سعی می کنند وجهه خوبی از خودشان نشان دهند در حالی که در مورد دیگران به این صورت نیست و به طور مثال اگر شما از اخلاقیات خواهرش از او سوال کنید خیلی راحت خصوصیات بدش را نیز به شما می گوید.

آگاهی از وضعیت مالی:

بر کسی پوشیده نیست که مسائل مالی یکی از مهم ترین مسائل در شروع زندگی مشترک است. باید بتوانید از عنوان دقیق شغلی او، پایداری آن، میزان حقوق و مسائل دیگر به طور کامل آگاهی پیدا کنید.

آگاهی از اعتقادات:

یکی از موارد مهم در ازدواج داشتن تفاهم در مسائل اعتقادی است. شاید شرایط مالی و یا حتی اجتماعی یک فرد تغییر پیدا کند ولی مطمئن باشید اعتقادات یک شخص به ندرت قابل تغییر است و یکی از نکات روانشناسی ازدواج هم همین موضوع است:« اگر با شخصی در اعتقادات تفاهم ندارید و نمیتوانید تفاوت های خود در عقایدتان را از زندگی مشترک تفکیک کنید ممکن است در آینده با مشکل رو به رو شوید اما اگر تفاوت های یکدیگر در عقاید را میپذیرید میتوانید امیدوارانه تر به رابطه خود بیاندیشید.

آگاهی از شرایط اجتماعی و فرهنگی:

از مهم ترین نکات قبل از خواستگاری آگاهی از وضعیت اجتماعی فرد مورد نظرتان است. روابط او را زیر نظر بگیرید، سعی کنید دوستان او را بشناسید و از تفریحات مورد علاقه او سر در بیارید. این موارد اطلاعات دقیقی را از شخصیت او برای شما به ارمغان می آورد.

مشورت درباره ی ازدواج

توصیه های قبل از خواستگاری

قبل از خواستگاری علاوه بر آگاهی هایی که باید به دست بیاورید یک سری از توصیه ها وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید.

با دوستانش ملاقات کنید

به طور حتم یکی از نکات مهم قبل از خواستگاری همین مورد است. شما علاوه بر سوال کردن باید از نزدیک هم با آن ها ملاقات کنید. خانواده یک شخص انتخاب او نیست ولی دوستان یک شخص انتخاب خودش است. ببینید با چه افرادی رفت و آمد می کند.

سعی در تغییر نداشته باشید

افراد به خصوص پس از رسیدن به اسقلال و بالا رفتن سنشان به سختی تغییر می کنند. بنابراین سعی کنید میزان تفاهم و تناسب خودتان را در نظر داشته باشید. یکی از مهم ترین صحبت های قبل از خواستگاری که باید بین طرفین انجام شود سر موضوع میزان تناسب آن ها با یکدیگر است. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که اگر به دنبال کسی هستید که دقیقا و ۱۰۰ درصد با شما همخوانی دارد باید بگوییم که هیچ وقت چنین شخصی را پیدا نخواهید کرد. شما باید به دنبال کسی باشید که در مسائل مهم و اساسی با یکدیگر توافق دارید.

مواردی که قبل از خواستگاری باید توافق شود:

همانطور که گفتیم اگر هدفتان از آشنایی با کسی جدی باشد و به ازدواج با او فکر کنید نیاز است که همه چیز آگاهانه و با برنامه پیش برود. طبیعی است که وقتی مقداری از آشنایی شما بگذرد و آگاهی هایی که در بالا گفتیم را بدست بیاورید نیاز است که خانواده های طرفین نیز در جریان قرار بگیرند. این آشنایی خانواده ها معمولا در طی جلسه خواستگاری انجام می شود. در ادامه می خواهیم در مورد چیزهایی که باید توافق شوند صحبت کنیم .

 آیا میدانید ترس از ازدواج چیست ؟ 

ترس از ازدواج و تعهد، یا گاموفوبیا یک فوبیا مربوط به ترس از تعهد و بودن در یک رابطه یا ازدواج است .در سراسر جهان ، مردان جوان نسبت به زنان جوان بیشتر این فوبیا را دارند. محققان معتقدند که این تا حدی به دلیل ترس از تعهدات مالی و مسئولیت های اجتماعی مرتبط با تعهد است.

توافقات شخصی:

یک سری از موارد هستند که فقط میان شما و همسر آینده تان قرار دارند. این موارد شامل:

نحوه ارتباط شما با دیگران:

ارتباط با دوستانتان، رفت و آمد های خانوادگی، نحوه ارتباط شما با محیط کاریتان همگی از مواردی هستند که دو نفر باید در مورد آن ها به توافق برسند. این موارد به خصوص وقتی یک نفر بیشتر از دیگری اهل مهمانی و روابط اجتماعی است اهمیت پیدا می کند.

نوع پوشش:

یکی از نکات قبل از خواستگاری که باید در مورد آن ها توافق شود نوع پوشش است. برای مرد و زن هم فرقی نمی کند، نوع پوشش شما باید توسط همسرتان مورد تایید باشد.

فرزندان:

بر روی مسائل مختلف در هنگام بچه دار شدن باید توافق داشته باشید. تعداد بچه ها، زمان بچه دار شدن، نحوه تربیت آن ها و سایر موارد مربوط به آن ها باید در جلسات خواستگاری به توافق طرفین برسد.

مسائل مالی:

باید صریحا از طرف مقابل خود بپرسید که بودجه مدنظرش برای شروع زندگی چقدر است؟ چه حقوق ماهیانه ای را مناسب می داند. چه چیزهایی در خرج کردن برایش در اولویت قرار دارند؟ دانستن این مسائل به شما کمک می کند متوجه بشوید آیا بدرد یکدیگر می خورید یا خیر؟

توافقات خانوادگی:

در طی جلسات خواستگاری و صحبت های قبل از خواستگاری خانواده ها با یکدیگر باید مسائل زیر را در نظر بگیرند و توافقات بین خانواده ها انجام شود.

مدت زمان عقد:

زمان عقد نباید آنقدر کوتاه باشد که شناخت لازم به دست نیاید و نباید آنقدر طولانی شود که طرفین فرسوده شوند. نظر خانواده های مختلف در مورد دوران عقد متفاوت است و هر کس عدد خاصی را برای آن در نظر دارد. این موضوع باید در صحبت های میان دو خانواده حل و فصل شود. زیرا یکی از بهترین دوران برای شناخت بیشتر قبل از ازدواج دوران نامزدی یا عقد می باشد.

 اما از نظر تمایلات جنسی هم می توان در این دوران شناخت بیشتری پیدا کرد و ایا اصلا رابطه جنسی در این دوران درست است ؟ شما میتوانید جواب سوالات بالا را در مقاله رابطه‌ی زناشویی در دوران نامزدی پیدا کنید. 

میزان مهریه:

آمار بالای زندانیان مهریه و طلاق خود گویای اهمیت این موضوع است. البته فکر کنم نیاز به گفتن هم نیست زیرا یکی از پایه و اساس های صحبت های جلسه خواستگاری میزان مهریه است.

مراسمات مختلف:

این موضوع با توجه به رسومات و فرهنگ های مختلف متفاوت هستند. تعداد این جشن ها در رسومات مختلف متفاوت است. برخی ها رسم دارند مراسم عقد را خانواده دختر و مراسم عروسی را خانواده پسر برگزار کند در حالیکه برخی دیگر همه ی مخارج را تقسیم می کنند. بر سر این مسائل و حتی الامکان نحوه برگزاری آن و تعداد مهمان ها صحبت کنید.

جهیزیه:

رسم در اکثر نقاط ایران این است که چند وسیله را پسر قبول می کند و بقیه آن را نیز خانواده دختر باید تامین کنند. ولی این مورد نیز با توجه به رسومات مختلف متفاوت است. بر سر این موارد نیز دو خانواده باید به توافق برسند.

توافقات و نکات مهم قبل از خواستگاری بسیار گسترده هستند و با توجه به خیلی از مسائل می توانند متغیر باشند. زیرا معقوله ازدواج کاملا به مسائلی مانند دین و فرهنگ و قومیت وابسته است و ممکن است یک سری از مسائل برای آن ها با اهمیت باشد و مسائل دیگر خیر. ما در این مقاله سعی کردیم مسائلی را که در مورد آن ها صحبت می کنیم در بیشتر فرهنگ ها صدق کند و از دید روانشناسی به موضوع نگاه کردیم.

 

سوالات متداول:

از چه مسائلی قبل از خواستگاری باید آگاهی پیدا کنیم؟

آگاهی از وضعیت مالی، شرایط خانوادگی و اجتماعی، ارتباطات اجتماعی شخص مقابل و دوستان او واجب است.

در جلسات خواستگاری باید بر سر چه چیزهایی توافق کنیم؟

توافق بر سر نحوه ارتباط با دیگران، بودجه لازم برای زندگی، مراسمات مختلف، جهیزیه، مهریه، نوع پوشش و … از مسائل مهمی هستند که باید بر سر آن ها توافق شود.

صحبت های قبل از خواستگاری تا چه حد مهم هستند؟

اگر به صحبت های شخص مقابلتان گوش دهید می توانید به بسیاری از خصوصیات او که شاید هیچ وقت به صورت مستقیم به زبان نیاورده است پی ببرید. بنابراین صحبت های ابتدای آشنایی بسیار مهم هستند.

سوالات آشنایی قبل از خواستگاری سبب می شود تا بتوانید خواستگار و یا شریک زندگی آینده خود را محک بزنید و در همان جلسات اول متوجه شباهت ها و تفاوت های هم شوید. سوالات قبل از خواستگاری را از خود نیز به منظور شناخت بیشتر خودتان انجام دهید.

سوالات آشنایی قبل از خواستگاری:

ازدواج در کنار هیجانات و شیرینی های خود از حساسیت و گاه استرس بالایی نیز برخوردار است.

مسلما این تصمیم حیاتی و سرنوشت ساز به خودشناسی و مشخص نمودن معیارها و ملاک های دقیق خودمان نیاز دارد.

در عین حال با مشخص بودن ملاک های انتخاب همسر با چالش بررسی و شناخت فرد مقابل مان نیز رو به رو هستیم.

روشی که با آن بتوان ذهن خواهی یا به شناسایی شخصیت طرف مقابل پرداخت نیز وجود ندارد.

بهترین راه سوال پرسیدن واضح و مستقیم آن هم تحت شرایط مناسب خود می باشد.

خیلی ها ملاک ها و معیارهای مشخصی برای ازدواج دارند اما دقیقا این که چه سوالی بپرسند برای شان دارای اهمیت است.

از قدیم سوال پرسیدن بخشی از قاعده ی مراسم خواستگاری بوده که در جمع بزرگ تر ها یا در نهایت دختر و پسر تنها از هم سوال می پرسیدند.تعدادی از این سوالات به شکل زیر هستند ولی باید توجه داشته باشیم که پاسخ برخی از این سوالات در اثر تعامل و نشست و برخواست به دست می آید و صرفا یک شبه پاسخ دقیقی به آنها داده نمیشود .

سوالات خواستگاری چند نوع است؟

سوالات قبل از خواستگاری برای تشخیص انگیزه ها

سوالات قبل از خواستگاری در حیطه ی عشق و انگیزه ی ازدواج که این سوالات خواستگاری باید واقع بینانه باشد:

 انگیزه ی شما برای ازدواج چقدر است و چرا می خواهید ازدواج کنید؟

 و تا چه حد این انگیزه بر اساس فشار اطرافیان، نگرانی بابت بالا رفتن سن ازدواج یا دلایل بیرونی است؟

همسر ایده آل از نظر شما چه ویژگی هایی دارد؟

همسر ایده آل از نظر خانواده شما دارای چه ویژگی هایی است؟

آیا بین دیدگاه شما با دیدگاه خانواده تان تفاوت وجود دارد؟

در صورتی که بین نظر شما با خانواده تان در خصوص همسر ایده آل تان تفاوت وجود داشته باشد عکس العمل تان چه خواهد بود؟

چه ویژگی در من دیدید که به ازدواج با من فکر کردید؟ ( سه دلیل از انگیزه تان  برای ازدواج با من را بگو)

آیا احساس می کنی که ما با هم زندگی رضایت بخشی را تجربه می کنیم؟ ۱۰، ۱۵، ۲۰ سال آینده را با من چگونه تصور می کنی؟

چرا تا به حال ازدواج نکرده اید و در صورت خواستگاری رفتن یا داشتن خواستگار علت عدم ازدواج تان چه بوده؟

اولویت و ارزش های اصلی شما در زندگی چیست؟

از چه چیزهایی متنفر یا گریزان و به چه چیزهایی علاقه مند هستید؟

چه آرزوهایی دارید و تا کنون به کدام یک از هدف ها و آرزوهای تان دست یافته اید؟

آیا از نظر شما ازدواج ارزش این همه گفت و گو و بررسی تفاهم یا شناخت را دارد؟ گفت و گوی کنونی برای شما تا چه میزان کسالت بار است؟

آیا از استقلال مالی لازم برخوردارید؟

آیا از نظر عاطفی از استقلال لازم برخوردارید و توانایی جدا شدن از خانواده تان را دارید؟

نظر خانواده تان درمورد زندگی مستقل از آن ها چگونه است؟

نظر شما در مورد فرزند دار شدن چیست؟

این که چند فرزند و چند سال بعد از ازدواج تان داشته باشید؟

در مورد تعداد فرزندان، جنسیت و نام آن ها و فاصله ی زمانی بین فرزندان نظر خاصی دارید؟

تا چه حد از کمک گرفتن از روانشناس، مشاور و پزشک موافق هستید یا اجتناب می کنید؟

اگر بعد از چند ماه آشنایی آزمایش خون نشان دهد که ما برای ازدواج مناسب نیستیم واکنش شما چه خواهد بود؟

 در مورد محل سکونت آینده تان چه تصمیمی دارید؟

 نظر شما درمورد اشتغال زن چیست؟

نظر شما در مورد تقسیم کار منزل چیست؟

نظر شما در مورد نحوه ی گذراندن ایام تعطیل چیست؟

 نظر شما درمورد ادامه تحصیل همسرتان چیست؟

 در مورد تشریفات و مراسم ازدواچ چه نظری دارید و نظر شما تا چه اندازه همسو با نظر خانواده تان است؟

سوالات قبل از خواستگاری در حیطه اعتقادات و دیدگاه ها:

 آیا فرد مذهبی هستید؟

 در مورد حجاب همسر چه نظری دارید؟

تعریف تان از حجاب چیست؟ ( چادر، مانتو، آستین بلند، بیرون نیاوردن مو، آرایش صورت و…)

رفتار درست با نامحرم از نظر شما چگونه است؟

در مورد جایگاه زن و مرد چه نظری دارید: ( زن مسلط باشد؟ مرد مسلط باشد؟ هر دو برابرن؟)

نظرتان در مورد نگهداری از والدین در سن پیری چیست؟

نظر شما در مورد حزب سیاسی ارجح چیست؟

سلیقه و انتظارت جنسی شما چگونه است؟

رابطه جنسی تا چد برای شما اهمیت دارد و آیا از لحاظ جنسی فرد سالمی هستید؟

نظر شما در خصوص تعهد زن و مرد به یکدیگر چیست و در صورت خیانت من یا خودتان چه واکنشی نشان می دهید؟

نظر شما در مورد تفاهم چیست؟ تفاهم را مشابه هم بودن و فکر کردن مثل هم می دانید یا توافق بر سر اختلاف ها

نظر شما در مورد میزان استقلال و وابستگی زن و مرد چیست؟

مثلا دنبال کردن فعالیت یا تفریح مورد علاقه ولی متفاوت از یکدیگر در روز تعطیل را چگونه تفسیر می کنید؟

نظر شما درخصوص میزان آزادی  و اختیارات زن و مرد در فضای مجازی چیست؟

تعریف خیانت از نظر شما چیست؟

نظر شما درمورد بیان احساسات و ابراز علاقه به همسرتان چیست؟

این سوالات آشنایی قبل از خواستگاری را از خود بپرسید قبل از اینکه سوالات خواستگاری از شما پرسیده شود:

هدف من از ازدواج چیست؟

آیا در مورد ازدواج از خود دیدگاه یا اصولی دارم؟

آیا صرفا برای رهایی از فشار و محدودیت های خانواده قصد ازدواج دارم؟

آیا با هدف چشم و هم چشمی و تایید دیگران ازدواج می کنم؟

آیا ترس از بالا رفتن ازدواج و مجرد ماندن در تصمیم من برای ازدواج نقش ویژه ای دارد؟

 تا چه حد به ملاک های ازدواجی خود اطمینان دارم؟

 علت انتخاب چنین ملاک هایی برای همسر آینده ام چیست؟

 آیا برای ازدواج و جدایی از خانواده یا پذیرش نقش های جدیدی آماده ام؟

 تا چه حد ملاک های ازدواج فعلی من تحت تاثیر محیط و اطرافیانم قرار دارد؟

 دلیل من از انتخاب این فرد برای ازدواج  چیست؟

 چه آینده و چشم اندازی از زندگی و تاهل در ذهن دارم؟

 تصور من از زندگی و ازدواج با این فرد در آینده چیست و این تصور تا چه حد دور از واقعیت است ؟

جمع بندی:

افرادی که در آستانه این  تصمیم گیری بزرگ قرار می گیرند ، دچار استرس و اضطراب می شوند که  ممکن است این فشار استرس مانع از آن شود که شخص بهترین و درست ترین تصمیم خود را بگیرد .

بنابراین ما در این مقاله به راهکارهای کاربردی و مهمی اشاره کردیم که قبل از خواستگاری باید به آنها توجه کرد و همچنین توافقاتی که هر دو طرف قبل از خواستگاری باید به آنها برسند و سوالاتی که باید بتوانیم راجع به خودمان و طرف مقابل به آنها پاسخ دهیم تا بتوانیم انتخاب درست تری داشته باشیم را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

شما میتوانید با استفاده از دکمه های زیر این متن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و سوالات خود را در قسمت نظر ها از ما بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *