روابط عاطفی

ازدواج سنتی یا مدرن ، مزایا و معایب

شاید با شنیدن صحبت ها وتجربه‌ی اطرافیان در رابطه با ازدواج سنتی یا مدرن ؛ اولین سوالی که برای ما به وجود بیاید، صحیح بودن کدام یک از این نوع ازدواج هاست ،معمولا وقتی پای صحبت زوج‌های قدیمی می‌نشینیم، داستان آشنایی و ازدواجشان، کوتاه و مختصر است. آن‌ها به واسطه خانواده‌شان باهم آشنا شده‌، ازدواج کرده‌اند و یک زندگی را با هم ساخته‌اند. 

اگر به سراغ همسران قدیمی‌تر بروید، ممکن است این را هم بشنوید که آن‌ها، تازه پای سفره عقد همدیگر را برای اولین بار ملاقات کرده‌‌اند.

اما هرچقدر در زمان جلوتر بیایید، با زوج‌های دیگری آشنا می‌شوید که در دانشگاه، در یک ماموریت کاری، در گردهمایی‌های دوستانه یا فرهنگی یکدیگر را دیده‌اند. کسانی که برای ازدواج با هم، مدت‌ها برای جلب رضایت خانواده‌شان تلاش کرده‌ و مسیر پرچالش‌تری را پشت سر گذاشته‌اند.

با شنیدن، دیدن و خواندن روایت‌های مختلف، ناخواسته به نقطه مقایسه می‌رسید؛ ازدواج سنتی یا مدرن؟ کدام شیوه ازدواج پایدارتر است؟ روشی که قدیمی‌ها داشتند و به نظر می‌رسد سالیان سال کنار هم خوشبخت زندگی کرده‌اند؟ یا شیوه مدرن که با چالش‌های بسیاری همراه است؟

در این یادداشت کوتاه، سعی می‌کنیم به شما در این مقایسه کمک کرده و مزایا و معایب ازدواج سنتی و ازدواج مدرن را بررسی کنیم تا بتوانید انتخابی هوشمندانه‌تر برای مسیر پیش‌ رویتان داشته باشید. و همچنین شما میتوانید با مراجه به مشاوره پیش از ازدواج آینده بهتر و روشن تری را برای زندگی مشترکتان رقم بزنید .

ازدواج سنتی چیست؟

ازدواج سنتی یا از پیش برنامه‌ریزی‌شده، روشی قدیمی و رایج است. در ازدواج‌های سنتی، خانواده‌ها، تصمیم‌گیرندگان ابتدایی و گاهی تصمیم‌گیرندگان اصلی هستند. خانواده‌ها به جست‌وجوی مورد مناسب ازدواج برای فرزندشان می‌گردند، معیارهایی که به نظرشان مهم می‌رسد را بررسی می‌کنند، با خانواده فرد موردنظر آشنا شده و در صورت رضایت طرفین، مسیر آشنایی تا ازدواج آغاز می‌شود.

در ازدواج‌های سنتی، دختر و پسر در بستر خانواده با یکدیگر آشنا می‌شوند. بسته به فرهنگ، هنجارهای خانواده، قوانین مذهبی و …، این دو ممکن است زمانی را برای آشنایی با هم صرف کنند. این مسیر آشنایی، که معمولا آن را به دوران عقد و نامزدی می‌شناسیم، حالتی موقت، سطحی و غیر رسمی برای شروع یک ارتباط جدی‌تر است. در این دوران، علاوه بر زوجین، خانواده‌ها نیز با هم تعامل می‌کنند.

در کل، مسیر آشنایی زوجین، از ابتدا در چارچوب خانواده‌ها آغاز می‌شود.

ازدواج مدرن چیست؟

ازدواج مدرن، شیوه‌ای به نسبت جدیدتر است. در مسیر ازدواج مدرن، خودتان شریک عاطفی‌تان را پیدا و انتخاب می‌کنید. مدت زمانی را با او می‌گذرانید تا آشنایی بیشتری نسبت به هم پیدا کنید. پس از یک آشنایی نسبتا خوب، ممکن است هر دو، خانواده‌هایتان را در جریان بگذارید و باقی مسیر آشناییتان با اطلاع خانواده‌ها طی می‌شود.

اگر همه چیز خوب پیش برود، ادامه‌ی مسیر ازدواج مدرن، تا حدی شبیه ازدواج سنتی است. خانواده‌ها روند سنتی و آنچه را که در جامعه ما عرف است، شروع می‌کنند.

در ازدواج مدرن، مسیر شما بیشتر توسط خودتان مدیریت می‌شود. شما هستید که آغاز می‌کنید، تصمیم می‌گیرید ادامه دهید، به خانواده خود اطلاع دهید، آن رابطه عاطفی را رسمی کنید یا نه.

این ‌شیوه ازدواج، نسبتا به روش دیرینه و اجدادی ازدواج سنتی، روشی جدید و نوین به شمار می‌رود. اگرچه چنددهه‌ای می‌شود که درصدی از جوانان، این مسیر را برای ازدواج خود انتخاب می‌کنند، اما هنوز در نقاطی از ایران، بخشی از فرهنگ‌ها، این موضوع را نپذیرفته‌اند و تخطی از مسیر ازدواج سنتی، نه تنها اشتباه دانسته می‌شود، بلکه ممکن است تبعات بسیار سنگینی به همراه داشته باشد.

شرایط ازدواج سنتی

ازدواج سنتی چه مزایا و چه معایبی دارد؟

ابتدا بهتر است مزایای ازدواج سنتی را بررسی کنیم:

شما مو می‌بینید و خانواده‌تان پیچش مو:

در ازدواج سنتی، خانواده‌ها، مسائلی را در نظر می‌گیرند که ممکن است در ازدواج‌های مدرن، به نظر زوج‌های جوان نیاید یا آنقدر که باید، به آن توجه نکنند.

خانواده‌ها، زمینه مذهبی، فرهنگی، قومی و ملیتی را در نظر می‌گیرند. آیا خانواده موردنظر آن‌ها، به مسائل مشابهی اهمیت می‌دهند؟ آیا ارزش‌های آن‌ها به هم شباهت دارد؟ آیا سبک زندگی مشابهی دارند؟ شرایط مالی و اقتصادی خانواده‌ها با هم همخونی دارد؟ سطح دانش و تحصیلات در خانواده‌ها به هم نزدیک است؟

به نظر می‌رسد در ازدواج‌های سنتی، ثبات و امنیت در آینده بالاترین اهمیت را دارد. خانواده‌ها نیز سعی می‌کنند با بررسی مسائل بالا، تا حدی مطمئن شوند که فرزندشان، در این خانواده، آینده امن و باثباتی خواهد داشت.

انتظار یک ازدواج بسیار عاشقانه و موفق را ندارید:

در ازدواج سنتی، منطق نقش پررنگ‌تری ایفا می‌کند. شما در زمان محدودی که در اختیار دارید، سعی می‌کنید فرد مقابلتان را بسنجید، به چالش بکشید و ارزیابی کنید. به احتمال زیاد، زندگی مشترک شما با عشق شدید و علاقه زیاد شروع نمی‌شود. ذهن شما برای بالا و پایین‌های زندگی مشترک آماده‌تر است. 

با انتظارات زیادی وارد زندگی نمی‌شوید بنابراین راحت‌تر می‌تواند با چالش‌های متعدد ابتدای مسیرتان سازگار شوید.اینجا می خواهم با کسانی صحبت کنم که به صورت سنتی ازدواج کرده اند و در زندگی خود با وجود علاقه ایی که به همسر خود دارند ، احساس خلاء عشقی در رابطه خود می کنند و این باعث سرد تر شدن رابطه زناشویی شده ، که ممکن است یکی از عوامل طلاق عاطفی در آینده باشد ؛ 

اما نگران نباشید شما با تکنیک‌ها و روشهای عشق ورزیدن به همسر خود میتوانید رابطه عاشقانه ای را برای خود و همسرتان به وجود بیارید و از بروز مشکلاتی که در اینده برای شما بوجود می آید جلو گیری کنید

 خانواده‌تان در کنار شما هستند:

اگرچه بسیاری از خانواده‌ها، در هر شرایطی ، حمایت خود را از فرزندشان دریغ نمی‌کنند، اما اگر شما با توجه به نظر و بر اساس انتخاب‌ آن‌ها وارد زندگی مشترک شوید ، احتمالا حمایت تمام و کمالی ازشان دریافت می‌کنید و تمام بار مسئولیت شکست‌های احتمالی، چالش‌های زندگی و … به دوش شما و همسرتان نیست.

نقطه ضعف ها و معایب ازدواج سنتی:

اکنون نوبت آن رسیده است که به معایب و نقاط ضعف ازدواج‌ سنتی بپردازیم:

متفاوت بودن، همیشه بد، غیرقابل اعتماد و ترسناک نیست:

در ازدواج‌های سنتی، خانواده‌ها به دنبال یک خانواده مشابه خودشان می‌گردند. بنابراین گزینه‌های ازدواج فرزندشان، محدود و مشابه است.

آن‌ها از تغییرات زیاد، می‌ترسند و فکر می‌کنند با در نظر گرفتن هرچه بیشتر شباهت‌های بین دو خانواده، فرزندشان را در دستان امن‌تری می‌گذارند. این موضوع، در کنار مزایایی که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم، می‌تواند معایبی هم داشته باشد.

در ازدواج‌های سنتی، فرصت وصلت با یک فرهنگ جدید، تجربه تفاوت‌ها و گسترش باورهای ذهنی، شکستن کلیشه‌های فرهنگی و به چالش کشیدن میزان سازگاری با موقعیت‌ها و افراد کاملا جدید وجود ندارد.

‌شناخت خانواده، لزوما به معنای شناخت فرزند آن خانواده نیست:

در این نوع از ازدواج‌ها، معمولا نقطه تمرکز اصلی، خانواده‌ها هستند، نه دختر و پسر.

در گذشته، جوانان هر خانواده، بیشتر در خانواده خود حضور داشتند؛ مشاغل به شکل خانوادگی جریان داشت، ازدواج‌ها خانوادگی رخ می‌داد، افراد در جامعه خانوادگی خود و شهر خود محدود بودند و تجربه‌ای از دنیای بیرون و کاملا متفاوت نداشتند.

اما در جامعه امروزی ما، با گسترش بسترهای اجتماعی آنلاین، حضور بیشتر جوانان در گروه‌های اجتماعی مختلف مثل گروه‌های دوستی، محیط کار، دانشگاه و آموزشگاه، سفرهای دست‌جمعی، گردهمایی‌های فرهنگی (تماشای فیلم، تئاتر، کتاب‌خوانی، دوره‌های انتقادی و …)، دسترسی آسان‌تر به کتاب‌ها، پادکست‌ها، سخنرانی‌ها و مقالات مختلف، جوانان شروع به تشکیل هویتی مستقل برای خودشان می‌کنند. هویتی که ممکن است با بستر خانوادگی آن‌ها کاملا متفاوت یا حتی متضاد باشد.

آن‌ها ممکن است ارزش‌ها، علایق و اهدافی متفاوت داشته باشند. بنابراین شناخت یک خانواده، لزوما منجر به شناخت درست دختر یا پسر آن خانواده نیست. 

ازدواج مدرن در سایت سیناپس

زمان کافی برای شناخت طرفین از یک‌دیگر وجود ندارد

در بسیاری از ازدواج‌های سنتی، خانواده‌ها زمان کافی را برای فرزندان خود در نظر نمی‌گیرند.

یک انسان، مجموعه‌ای پیچیده از عقاید، باورها، ارزش‌ها، اهداف و آرزوها، تجارب و تصویرپردازی‌ها برای آینده، دوستان و آشنایان، نقص‌ها و کمبودها، ویژگی‌های منفی و نقاط مثبت است. شناخت این مجموعه پیچیده، نیازمند زمان زیاد، تعاملات طولانی و تجربه کردن فضاهای مشترک متعدد است.

ممکن است یک فرد در کافه، زمان پیاده‌روی، تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی، به نظر خوب و مناسب برسد، اما در اولین سفر، اولین هفته زندگی مشترک در یک خانه، اولین باری که در زمان مشکلات و سختی در کنارش قرار می‌گیرید، اولین دورهمی خانوادگی یا دوستانه و … نقص‌ها، مشکلات رفتاری و نقاط منفی‌ای را از خودش نشان بدهد که تا به حال با آن‌ها مواجه نشده بودید.

بنابراین شناخت درست و قابل اتکا برای یک تصمیم‌گیری بزرگ، در طی زمان و با تجربه‌های مشترک متعدد و متنوع به دست می‌آید.

در ازدواج‌های سنتی، معمولا زمان کافی برای ایجاد این شناخت، در نظر گرفته نمی‌شود. شاید اینطور فکر کنید که دوران عقد یا نامزدی، برای همین منظور وجود دارد.

نکته قابل توجه در این باره، این است که در دوران عقد و نامزدی، اگرچه هنوز چیزی به صورت رسمی ثبت نشده است، ممکن است هنوز اقوام درجه دو و سه بی‌خبر باشند و …، اما همچنان، پیوند هرچند موقت و اولیه خانواده‌ها با هم، بار مسئولیتی را روی دوش فرزندان می‌گذارد.

 مسئولیتی که ممکن است به واسطه آن، دختر یا پسر، بر روی خیلی از ضعف‌های طرف مقابلشان چشم‌ بپوشند؛ ضعف‌هایی که ممکن است در آینده مشکل‌ساز شوند.

 از طرفی، بسیاری از خانواده‌های سنتی و متعصب، اجازه رفت‌وآمد و تعامل کامل را به فرزندان خود نمی‌دهند. بنابراین شناخت ایجاد شده در دوران نامزدی و عقد، ممکن است ناقص، تحت تاثیر انتظارات و فشار خانواده، ناشی از ترس جدایی و قضاوت‌های دیگران و … باشد.

ممکن است عشق را تجربه نکنید:

اگرچه حضور مداوم کنار یک شخص، گذشتن از چالش‌ها به همراه او، صحبت و تعامل زیاد، می‌تواند زمینه ایجاد علاقه را ایجاد کند، اما بهتر است بگوییم این علاقه بیشتر از جنس عادت است و نشانه های عاشقی در آن دیده نمی شود. اگرچه بسیاری از زوج‌هایی که به صورت سنتی ازدواج کرده‌‌اند، با گذر زمان عاشق یکدیگر شده‌اند، اما زوج‌هایی هم هستند که هیچگاه عشق به طرف مقابل خود را احساس نکردند.

بنابراین نگرانی ایجاد شدن یا نشدن این پیوند عاطفی عمیق، ممکن است زندگی مشترک و زناشویی شما را به چالش بکشد.

عشق یا حفظ احترام؟

در ازدواج‌های سنتی، ممکن است زوجین به این دلیل راضی به ازدواج با یکدیگر شده باشند که احترام والدین و خانواده خود را حفظ کنند. احتمال دارد که در خانواده‌های مستحکم و وابسته و سنتی، فرزندان از مخالفت با نظر والدین و خانواده خود، احساس شرمساری و گناه کنند، این حس که آن‌ها که خودشان را مدیون خانواده‌شان می‌دانند و مخالفت با نظرشان، به معنای پشت کردن به تمام فداکارای‌ها و تلاش‌های خانواده برای آن‌هاست.

این احساس گناه نابه‌جا، می‌تواند منجر به تصمیمی شود که در آینده مشکلات بسیاری را برای طرفین ازدواج و خانواده‌ها ایجاد کند.

ازدواج مدرن چه نکات مثبت و چه نکات منفی‌ای دارد؟

اول بهتر است نقاط قوت و مزایای ازدواج مدرن را بررسی کنیم:

خیالتان راحت است که عشق وجود دارد

اگرچه ازدواج‌هایی وجود دارند که تمرکزشان بر موفقیت‌های مالی، تقویت پیوندهای خانوادگی و … است، اما در اکثر ازدواج‌ها، شرایط اینگونه نیست.

در بسیاری از زندگی‌های مشترک، عشق و علاقه، محور اصلی ارتباط دو طرف است. علاقه به فرد مقابل، روبه‌رویی و رد شدن از چالش‌ها، گذشتن از خطاها، سازگاری با نقاط ضعف حل نشدنی و مسائل این چنینی را آسان‌تر می‌کند. علاقه و عشق، از اشتراکات بین دو طرف نیرو می‌گیرد و وجود این اشتراک‌ها، ازدواج را تقویت و تداومش را تسهیل می‌کند.

در ازدواج‌های مدرن، احتیاجی نیست که منتظر شکل گرفتن این علاقه بمانید و نگران این باشید که شاید هیچوقت عشقی بین شما ایجاد نشود.

در انتخاب، محدود نیستید

ممکن است در ازدواج سنتی، خانواده‌ها بدون توجه به تفاوت‌های فرهنگی، قومی، مذهبی و …، با یکدیگر تعامل کنند و بدون تعصب، به شناخت هم بپردازند؛ یا در ازدواج مدرن، فرد مایل باشد که حتما با کسی که هم فرهنگ و هم مذهب اوست، وارد ارتباط عاطفی اولیه شود. با این وجود، معمولا عکس این، رخ می‌دهد؛ خانواده‌ها تمایل به خانواده‌هایی مشابه با خودشان دارند اما فرزندشان ممکن است اینطور نباشد.

در ازدواج‌های مدرن، اکثر زوجین در بستری به جز تعاملات خانوادگی و مذهبی باهم آشنا می‌شوند. برای همین حتی ممکن است در ابتدا ندانند که فرد مقابلشان، چه دینی دارد، اهل کجاست، باورهای اصلی فرهنگی که از آن می‌آید چیست و … . شما فارغ از زمینه‌ای که فرد مقابلتان از آن می‌آید، به خود او علاقه‌مند می‌شوید.

در ادامه می‌خواهیم به موضوعی اشاره کنیم که می‌تواند نقطه قوت یا نقطه ضعف تلقی شود:

شما، مسئول تمام و کمال انتخاب خودتان هستید

در ازدواج مدرن، شما هستید که شریک زندگی خود را انتخاب می‌کنید. خانواده‌ها نقشی در این انتخاب ندارند؛ بنابراین در صورت شکست در مسیرتان، احتمالا باید به تنهایی بار مسئولیتش را به دوش بکشید. در زمان گذر از سختی و چالش‌ها، ممکن است مورد قضاوت یا سرزنش خانواده‌تان قرار بگیرید، احتمال دارد که تمام یا بخشی از حمایت آن‌ها را از دست بدهید، امکان دارد مخالفت‌ها ادامه‌دار شوند و به بدنه ازدواج شما آسیب بزنند و … .

از طرفی، شما کاملا آزاد هستید که فردی را انتخاب کنید که باور دارید مکمل روح شماست. می‌توانید فارغ از آنچه برای خانواده‌تان ملاک است و اهمیت دارد، بر اساس علایق، ارزش‌ها و معیارهای خودتان، شریک زندگی‌تان را انتخاب کنید.

 آزاد هستید که تجربه کنید، شکست بخورید و به انتخابی هوشمندانه‌تر، متناسب‌تر و پخته‌تر برسید. همچنین در صورتی که به هر دلیلی، با شریک عاطفی خود به این نتیجه رسیدید که باید از یکدیگر جدا شوید، مسیر آسان‌تری برای جدایی در پیش دارید.

حالا زمان بررسی نکات منفی و معایب ازدواج مدرن است:

عشق لازم است، اما کافی نیست

اگرچه تاثیر عشق و رابطه عاطفی عمیق میان زوجین اهمیت زیادی دارد، اما تنها معیار لازم برای افزایش شانس موفقیت در زندگی مشترک نیست. هماهنگی خانواده‌ها، همخوانی شرایط مالی، فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و … طرفین هم می‌تواند تاثیر بسیاری بر زندگی زناشویی و مشترک بگذارد. ممکن است در ازدواج‌های مدرن، فاکتورهای مهم بسیاری، زیر سایه عشق قرار بگیرند، بررسی نشوند و در آینده چالش‌های زیادی ایجاد کنند.

با انتظارات زیادی وارد زندگی مشترک می‌شوید

در ازدواج‌های مدرن، زوجین پیش از ازدواج، مدتی با هم تعامل دارند. این تعامل، باعث ایجاد علاقه و صمیمیت عمیق بین آن‌ها شده و فرصتی می‌شود برای خیال‌پردازی‌کردنشان درباره آینده و زندگی عاشقانه‌ای که در پیش رو دارند. ازدواج و زندگی مشترک، با عشق و صمیمیت زیادی آغاز می‌شود و ممکن است هنگام آغاز مسیر پرچالش و سخت زندگی مشترک، دلسرد شوند.

کدام شکل از ازدواج، دوام و پایداری بیشتری دارد؟

ممکن است در نگاه اول و با توجه به آمارها، اینطور به نظر برسد که ازدواج‌های سنتی، معمولا کمتر از ازدواج‌های مدرن به طلاق و جدایی ختم می‌شوند. اما باید این را هم در نظر بگیرید که در ازدواج‌های سنتی، خانواده نقش پررنگی ایفا می‌کند. بنابراین ممکن است زوجین تحت فشار خانواده‌هایشان، برای فرار از قضاوت‌ها، سرزنش‌ها، تعارضات و اختلافات خانوادگی، به جای جدایی، سازگاری را انتخاب کنند.

تلاش برای سازگاری همیشه بد نیست و باعث می‌شود مشکلات کوچک و قابل حل، به جدایی ختم نشوند؛ اما از طرفی، احتمال دارد که دختر و پسر، مدت‌های زیادی را در تنش بگذارنند، نقص‌های اساسی و مشکلات مهم را نادیده بگیرند، به خودشان، همسرشان و اطرافیان آسیب بزنند یا حتی فرزندی را درگیر ازدواج ناسالم خود کنند، تا فقط بتوانند زندگی مشترک را حفظ کرده و جدا نشوند.

بنابراین نمی‌توانیم پایداری یک ازدواج را تنها بر اساس شکل آشنایی زوجین پیش‌بینی کنیم. در ازدواج مدرن، عشق و علاقه ممکن است دو نفر را در سخت‌ترین مراحل در کنار هم نگه دارد و در ازدواج سنتی، شباهت‌های بنیادین، حمایت خانواده‌ها و … نقش نگه‌دارنده را ایفا می‌کند.

جمع‌بندی: ازدواج سنتی یا مدرن؟ کدام گزینه بهتر است؟

تصمیم با شماست. هرگز نمی‌توان با نگاه به آمارها و نظرات متخصصین، نسخه‌ای واحد برای همه پیچید. شما هستید که باید با بررسی محیط و شرایطتان، مسیر بهتر را برای خود انتخاب کنید ؛ بخاطر داشته باشید ، در زمان سر در گمی ،‌ در هر زمینه ای ، یک متخصص می تواند بسیاری از گره ها و چالش های مشکل شما را برطرف کند.

دوست دارید مستقل باشید یا حمایت و حضور خانواده برایتان اهمیت دارد؟ خانواده‌تان خیلی خوب شما را می‌شناسند و می‌توانید به انتخاب آن‌ها اعتماد کنید، یا بر این باورید که بهتر است خودتان وارد عمل شوید و با آزمون و خطا، به شریک زندگی‌تان برسید؟ 

امنیت و ثبات اجتماعی، مالی، فرهنگی و … برایتان مهم است یا دوست دارید مسیر پرچالش یک رابطه عاطفی عمیق را طی کنید؟ آماده‌اید که برای آنچه فکر می‌کنید درست است، تلاش کنید یا نمی‌خواهید هرگز مقابل خانواده‌تان قرار بگیرید؟

شرایط کنونی زندگی شما، اینکه الان در چه مرحله‌ای از زندگی هستید و چه اهداف و آرزوهایی دارید، باورها و عقاید خانواده‌تان، شرایط فرهنگی و مذهبی حاکم در مکان زندگی شما و …، همه و همه تعیین‌کننده این هستند که کدام شیوه ازدواج، با احتمال بیشتری برای شما مناسب است.

پس بهتر است شرایط را بررسی کرده و انتخابی هوشمندانه انجام دهید که مناسب شما و جزئیات زندگی‌تان است.

این مقاله می تواند کمک خیلی خوبی برای دوستان شما باشد ، شما می توانید با استفاده از دکمه های زیر این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و حتما سوالات خود را از ما در قسمت نظرها بپرسید.

 

2 دیدگاه در “ازدواج سنتی یا مدرن ، مزایا و معایب

  1. اننا گفت:

    الان منی که به اجبار باید به صورت سنتی ازدواج کنم چکارر کنم ؟؟؟ الان کمتر کسی ازدواج سنتی میکنه به میل خودش و اکثرا ازدواج مدرن دوست دارن ولی ادمایی هم هستن مثل من که ازدواج مدرن دوست دارن و مجبورن که ازدواج سنتی کنن کاش راهی جلوی پای امثال من میذاشتین

    1. synapsepsy گفت:

      شما حتما به مشاور ازدواج مراجعه کنید قطعا کمک بزرگی میتونه براتون باشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *