روابط عاطفی

دخالت اطرافیان در زندگی و۱۸ راهکار موثر

اگر خوش شانس باشید، خانواده و اطرافیان در کنار شما  خواهند بود تا لحظات خوب را با هم جشن بگیرید و به شما کمک می کنند تا از لحظات و زمان های سخت عبور کنید. اما وقتی دخالت اطرافیان در زندگی شروع می شود، شرایطی به وجود می آید که اوقات ناخوشایند و استرس زایی برای شما رقم بخورد.

اگر تا بحال کسی در زندگی شما دخالت کرده باشد، می دانید که چقدر می تواند امری ناامید کننده باشد! دخالت اطرافیان در زندگی می تواند مشکلات جدی در زندگی شما ایجاد کند. واضح است که افراد مداخله گر خط قرمزها و مرزهای شخصی را در نظر نمی گیرند در ضمن اینکه باید متوجه شوند که به جای سرک کشیدن در زندگی دیگران به رویداد های زندگی شما و نظرات شخصیتان احترام گذاشته و در ابراز نظرات خود درمورد هر مسئله ای عقب نشینی کنند.

 در حالیکه ممکن است مدیریت  دخالت  کردن دوستان و یا یک همکار آسان تر از مدیریت دخالت  اطرافیان در زندگی از جمله خانواده و نزدیکان باشد، اما خبر خوب این است که شما می توانید این دخالت ها را مدیریت کنید.

راهکارهای مدیریت دخالت اطرافیان در زندگی:

ممکن است به دلیل عدم مدیریت درست دخالت اطرافیان در زندگی،‌ دیگران خیلی راحت بتوانند در شخصی ترین مسائل زندگی شما مثل انتخاب هسمر یا اتمام رابطه با کسی که دوستش داریم دخالت کنند ، که این دخالت همان طور که گفتیم می تواند برای شما آزار دهنده باشد؛ به همین دلیل ما در این مقاله به راهکارهای عملی برای مدیریت این دخالت ها و کمتر شدن آن ها می پردازیم.

  • درمورد خط قرمزهای خود شفاف باشید:

قدم اول این است که در تعیین مرزها و خط قرمز های زندگی خود، با خودتان صادق باشید. آنچه را که مطلقا نمی توانید بپذیرید و  مواردی را که می توانید در مورد آن ها مصالحه کرده و احتمالا تحمل کنید را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، شاید بتوانید با بازدید های گهگاهی اعلام نشده کنار بیایید، اما مطلقا نظرات مداخله گرایانه را درمورد روابط عاطفی خود نمی پذیرید. پس مطمئن شوید که اطرافیان شما از این مرزهای شما آگاهی دارند، این امر سبب می شود تا حد قابل توجهی دخالت اطرافیان در زندگی کاهش پیدا کند.

  • از بیان موضوعات تحریکی اجتناب کنید:

اگر مسائل خاصی وجود دارد که شما و اطرافیان مخصوصا اطرافیان مداخله گر نمی توانید بدون وارد شدن به یک اختلاف نظر بزرگ درمورد آن ها صحبت کنید و یا بعلاوه مواردی وجود دارد که شما واقعا نمی خواهید آن ها در این زمینه ها توصیه ای داشته باشند، همه این موضوعاتی هستند که باید از بیان آن ها در مقابل این افراد اجتناب کنید. زمانی که این موضوعات را توانستید طبقه بندی کنید و از هر موضوعی در مقابل اطرافیان گفتگو نکنید، زمینه دخالت اطرافیان در زندگی را کاهش می دهید.

مدیرت دخالت دیگران در زندگی
  • روی موضع خود باستید و تسلیم نشوید:

هنگامی که مشخص کردید خط قرمز هایتان چیست، و موضوعات تحریک پذیر را مشخص کردید و از بیان آن ها اجتناب کردید، حال نوبت آن است که مطمئن شوید که موضع خود را حفظ می کنید. گاهی اوقات ممکن است کمی از موضع خود عقب نشینی کنید و زمینه را برای دخالت اطرافیان در زندگی باز بگذارید.

 در این مرحله ممکن است کمی احساس گناه کنید، اما باید سریعا به موضع خود برگردید؛ زیرا اگر این کار را نکنید افراد مزاحم به خوبی می دانند که با کمی فشار بر روی شما می توانند به آنچه می خواهند برسند و به راحتی در امور مهم زندگیتان دخالت کنند.

  • جایگاه آن ها را به خودشان یادآوری کنید:

متاسفانه، همیشه افرادی وجود دارند که به خود این حق را می دهند که بر زمان و فعالیت هایتان نظارت داشته باشند و دخالت کنند، در حالیکه در جایگاهی نیستند که بخواهند دخالتی در زندگی شما و کنترلی بر فعالیتتان داشته باشند. از این رو، ممکن است گاهی اوقات مجبور شوید جایگاه خود را به آن ها یادآوری کنید و حق و حقوقشان بر زندگیتان را به آن ها گوشزد کنید.

  • پشتیبانی و حمایت سایر اطرافیان را جلب کنید:

درحالیکه مطمئنا نمی خواهید علیه کسی فعالیتی انجام دهید، اما اگر شخصی از نزدیکان شما با همان فرد مداخله گر خانواده سر و کار دارد، قطعا حمایت آن شخص می تواند کمک کننده باشد. می توانید با آن فرد متحد شوید تا موقعیتی را ترتیب دهید تا دخالت اطرافیان در زندگی را کم کنید و یا صرفا مشاهده فردی در موقعیت مشابه شما می تواند کمی دلگرم کننده باشد و فضا را برای شما کمی سبک کند.

  • دسترسی افراد مداخله گر را در شبکه های اجتماعیتان را محدود کنید:

این روزها می توان راحت تر از همیشه از وقایع زندگی یکدیگر با خبر بود. اما زمانی که یک خویشاوند مزاحم دارید که از دسترسی به شبکه های اجتماعی  شما برای دخالت بیشتر استفاده می کند، این امر می تواند زمینه را برای دخالت اطرافیان در زندگی فراهم کند. شما برای مدیریت این دخالت ها می توانید دسترسی آن ها به پست ها و یا هر رویداد دیگری در شبکه های اجتماعی خصوصیتان را محدود کنید.

  • زمان صحبت کردن با تلفن یا پیامک را با اطرافیان مداخله گر را محدود کنید:

شبکه های مجازی تنها راه ارتباط برقرار کردن با این افراد مداخله گر نیست، اگر یکی از اقوام بیش از آنچه که شما می خواهید با شما تماس می گیرد، بیش از حد دلخواه پیامک می فرستد، حتما تعداد دفعات برداشتن تلفن یا پاسخ دادن به پیامک آن ها را محدود کنید و از نادیده گرفتن تماس ها و پیامک های آن ها عذاب  وجدان نداشته باشید.

  • درمورد جزئیاتی که به اشتراک می گذارید حساس باشید:

اگر نمی خواهید پنهان کاری کنید یا دروغ بگویید کاملا قابل درک است، اما گاهی اوقات بهترین اقدام این است که به سادگی اطلاعات مهم را حذف کنید. به عنوان مثال، اگر رویدادی در حال وقوع است و نمی خواهید فرد مورد نظر و مداخله گر از آن اطلاعی پیدا کند، درمورد آن صحبت نکنید. حساس بودن درمورد جزئیاتی که به اشتراک می گذارید می تواند مانع دخالت اطرافیان در زندگی شود و باعث ایجاد درگیری یا عبور از خط قرمز های زندگیتان نشود.

دخالت همه در زندگیم رپ چیکار کنم
  • به خود اجازه پاسخ دادن بدهید:

درست است، همه ما دوست داریم که با موقعیت های ناخوشایند با آرامش و در کمال ادب برخورد کنیم، اما گاهی اوقات لازم است کمی از منطقه امن خود فاصله بگیریم و پاسخ این دخالت ها را بدهیم. اگر فرد مداخله گر به سخنان شما گوش نمی دهد، یا هیچ یک از تلاش های دیگر شما را برای مدیریت شرایط نمی پذیرد و  روش های مدیریتی برای دخالت اطرافیان در زندگی کارساز نیستند، ممکن است مجبور شوید به طور آشکارا و بدون مقدمه چینی یا سخن گفتن در لفافه رفتار کنید و مقصود خود را بیان کنید.

  • برای واکنش متقابل آماده باشید:

بعضی اوقات، مهم نیست که چگونه با مدیریت دخالت اطرافیان در زندگی کنار می آیید، همیشه این احتمال وجود دارد که فرد مداخله گر دوست نداشته باشد که شما سعی می کنید اوضاع را تغییر دهید یا اوضاع را کنترل می کنید. این بدان معناست که ممکن است خود را در معرض واکنش های منفی قرار دهید. و در حالیکه این اتفاق واقعا امری ناخوشایند است، اما دلیلی برای عقب نشینی نیز نیست.

  • سعی کنید ببینید منظورشان خوب است یا بد:

گاهی اوقات مردم نیت خوبی دارند اما نحوه بیان آن ها آزاردهنده به نظر می رسد. سعی کنید یک قدم به عقب بردارید و ارزیابی کنید که آیا آن ها واقعا منافع شما را در نظر گرفته اند یا خیر. ممکن است حقیقتی در آنچه می گویند وجود داشته باشد، اما همچنین دخالت آن ها  می تواند به این دلیل باشد که آن ها به خودشان نیز اهمیت می دهند و شما با تصور آن ها مطابقت ندارید و این امر ناشی از کم کاری شما نیست و دخالت آن ها صرفا برای تطابق دادن شما با تصورها و ایده های خودشان است.

  • دخالت اطرافیان در زندگی را شخصی سازی نکنید:

همانطور که می دانید شما می توانید کاری را که انجام می دهید را کنترل کنید، اما نمی توانید کارهای دیگران را کنترل کنید. به دخالت آن ها می توانید طوری نگاه کنید که این فرد نه تنها در زندگی من بلکه در زندگی سایر نزدیکان من نیز دخالت می کند، پس ایرادی از سوی من، مرا تهدید نمی کند. در اینجا می توانید احساس خود را کنترل کرده و یا پیش بینی از رفتار فرد مداخله گر داشته باشید. با ترفند پیش بینی کردن، راحت تر می توانید با دخالت اطرافیان در زندگی کنار بیایید.

  • آن ها را با پاسخی مودبانه غافلگیر کنید:

در حالیکه شما نباید رفتاری گستاخانه داشته باشید، اما این بدان معنی نیست که نمی توانید یک پاسخ مودبانه نداشته باشید. همچنین می توانید موقعیت را چرخانده و بپرسید:” نمی دانستم که انقدر روی وضعیت من سرمایه گذاری کرده اید. آیا دلیلی برای آن وجود دارد؟” این ممکن است آن ها را غافلگیر کند؛ زیرا اکنون آن ها با یک سوال دشوار روبرو هستند.

  • با مهربانی واکنش نشان دهید:

در برخی موارد، افراد به دلیل ناراضی بودن از زندگی خود در زندگی دیگران دخالت می کنند. این امکان وجود دارد که درگیر شدن در زندگی شما به آن ها کمک می کند تا احساس بهتری نسبت به زندگی خود داشته باشند. بنابراین ممکن است مفید باشد که همدلانه به آن ها گوش دهید. به عنوان مثال، اگر آن ها بگویند:” چرا از یک مرد خوب جدا شدی؟” می توانید شانه هایتان را بالا انداخته و مودبانه پاسخ دهید: ” آیا تجربه ای در طلاق داشته ای که پشیمان شده باشی؟”

  • زمان سپری شده با ان ها را به حداقل برسانید:

ساده ترین راه برای مقابله با افراد مداخله گر این است که تعامل خود را با آن ها کاهش دهید. اگر می توانید از تعامل با آن ها دوری کنید، حتما این کار را انجام دهید. برای مثال، رفتن به خانه آن ها یا بیرون رفتن با آن ها را از لیست فعالیت هایتان حذف کنید تا بتوانید مانع دخالت آن ها در زندگی شوید.

  • برای جلوگیری از دخالت اطرافیان در زندگی، هنگام دخالت بحث را عوض کنید:

دروغ گفتن می تواند بعدا شما را به دردسر بیندازد، بنابراین یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از پاسخ دادن به سوالات مزخرف، تغییر موضوع است. اگر کسی از شما چیزی می پرسد که برای پاسخ دادن به آن سوال، احساس راحتی نمی کنید، می توانید بحث را به گونه ای تغییر دهید که فرد مداخله گر باید به سوال شما پاسخ دهد. برای مثال، اگر کسی از شما پرسید: ” هنوز بچه ندارید؟” می توانید بگویید: ” یادم می آید که شما سه فرزند داشتید، در حال حاضر از بودن آن ها احساس رضایت می کنید؟”

  • به افراد مداخله گر احساس خود را بگویید:

رویایی با مردم و بروز احساسات خود، ممکن است شما را آسیب پذیر نشان دهد، اما می تواند به هر دوی شما کمک کند. برخی از مردم ممکن است فکر کنند که فقط مطالب بی ضرری می گویند و سخنانشان بی آزار است، بدون اینکه بدانند کلمات آن ها واقعا باعث رنجش شما می شود. از این رو می توانید احساس واقعیتان از سخنانشان را به آن ها بگویید. در اکثر مواقع این افراد از دخالت و بازگو کردن سوالات و صحبت هایشان صرف نظر می کنند، اما اگر بعد از گفتن ناراحتی تان حالت تدافعی گرفته و یا شروع به تحقیرتان کنند، نشانه ی واضحی است که نشان می دهد این افراد، افرادی مناسبی برای تعامل نیستند و باید از ان ها دوری کرد.

  • به دخالت ها و سخنان آن ها لبخند بزنید:

اگر هیچ یک از این راهکار ها موثر واقع نشد یا اثر بخشی کمی داشت و همچنین تا زمانیکه اعمال شخص مداخله گر ناشی از عشق باشد و نه بدخواهی، و اعمال شخص بیشتر آزار دهنده باشد تا یک مشکل بزرگ، گاهی اوقات تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که بخندید و دخالت اطرافیان در زندگی را نادیده بگیرید.

کلام پایانی

بودن در کنار اطرافیان و خانواده مزایای زیادی از جمله تنها نبودن در سختی ها و برهه های نفس گیر زندگی را شامل می شود، اما برخی اوقات دخالت اطرافیان در زندگی یکی از  وجهه های منفی این بودن ها می باشد. در این مقاله سعی کردیم به طور کامل راهکارهایی برای مدیریت این دخالت ها را برای شما عزیزان ارائه دهیم. راهکارهایی از جمله بی توجهی، پیش بینی کردن رفتارها، پاسخ دادن مودبانه به دخالت ها و همچنین بروز احساسات خود در هنگام دخالت اطرافیان در زندگی را با جزئیات کامل بررسی کردیم. شما می توانید با عملی کردن این راهکارها باعث توقف دخالت ها از طرف اطرافیان  و یا در بهترین صورت روی خود کار کرده تا  از دخالت اطرافیان در زندگی خود آزار نبینید.

شما میتوانید برای انتشار این مطلب با دوستان خود از دکمه های زیر استفاده کنید و سوالات خود را در قسمت نظر ها از ما بپرسید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *