مشاوره قبل ازدواج

معایب ازدواج در سن کم

در دنیای امروز دیگر جای تعجب نیست که ازدواج در سن کم رخ دهد. طبق آمارها ۳۳ درصد از زنان در کشورهای در حال توسعه مانند ایران ازدواج در سن کم را تجربه می کنند.

زمانیکه به سن هجده سالگی یا سن قانونی می رسیم، به عبارتی وارد مرحله بزرگسالی می شویم و هنگامی که به این مرحله رسیدیم زندگی ما دچار تغییر و تحولاتی می شود. سعی می کنیم مانند گذشته به والدین خود وابسته نباشیم و عقل و بینش ما در این زمان بسیار توسعه یافته می شود.

پس زمان آن می رسد که قدم های بعدی در زندگی را برداریم. یکی از مهم ترین قدم ها ازدواج است. برخی از افراد تصمیم می گیرند که ازدواج در سن کم را تجربه کنند، اما سایر افراد بر این باورند که دختر و یا پسر باید تحصیلات خود را تمام کرده، ماشین یا خانه بخرد و بعد اقدام به ازدواج کند.

اما نکته دیگری که در بحث ازدواج مهم است اختلاف سنی مناسب بین زوج است که ما به صروت کامل به اینن موضوع در مقاله‌ی اختلاف سنی در ازدواج به ان پرداخته اینم .

در دین اسلام سفارش زیادی بر امر ازدواج شده است.

پیامبر اسلام (ص) می فرمایند:

هیچ بنایی در اسلام محبوب تر از ازدواج، نزد خداوند ساخته نشده است.

اما باید به این نکته توجه کرد که این امر حیاتی را با دقت خاطر انجام داد و به مولفه های زیادی توجه کرد تا ازدواج به شکست منجر نشود. یکی از این مولفه ها سن زوجین می باشد. ما در این مقاله به مسئله ازدواج در سن کم می پردازیم و معایب آن را بررسی می کنیم.

ازدواج در سن پایین و معایب و ضررهای ان

معایب ازدواج در سن کم

  1. عدم درک بالا:

  زمانیکه ازدواج در سن کم رخ می دهد، مسائل زیادی در باب تفاهم و درک دوطرفه به وجود می آید. برای حل این مشکلات طرفین باید از سطح درک بالایی برخوردار باشند تا بتوانند این مشکلات را به طور مثبت حل کنند، اما هنگامی که ازدواج در سن کم اتفاق می افتد به احتمال زیاد زوجین هنوز به بلوغ فکری کاملی از یکدیگر و شرایط  نرسیده اند؛ بنابراین این مشکلات می توانند  به مسائلی ریشه ای تبدیل شوند. 

مثلا مشاوره قبل ازدواج یکی از مواردی که به شما توصیه میکند بررسی سوالات قبل ازدواج است ؛ طبیعتا  به دلیل  عدم درک درست در سن کم نمی توانید به درستی سوالات مطرح شده را بررسی و تحلیل کنید و همین امر باعث به وجود امدن مشکل در آینده می شود. 

  1. عدم سازگاری:

همانطور که می دانید سازگار بودن زوجین با یکدیگر تاثیر زیادی در روابط زناشویی دارد. علاوه بر این، زمانی که ازدواج در سن کم صورت می گیرد، ممکن است هیچ ایده ای درمورد ترجیحات شریک زندگی خود نداشته باشند. از این رو مشکلات زیادی هنگام زیر یک سقف بودن بروز می کند که سازگاری ذهنی طرفین را کاهش می دهد. در نتیجه منجر به مشکلات بزرگ تر و حتی طلاق عاطفی و جدایی نیز می شود.

  1. مسائل مالی:

 اکثر مردانی که در سنین پایین ازدواج می کنند، هنوز به ثبات کافی در زندگی خود نرسیده اند. آن ها قابلیت مدیریت به خصوص مدیریت مالی زندگی متاهلی را ندارند و در خرج کردن و پس انداز کردن پول احتمالا با مشکل روبرو می شوند. 

به همین ترتیب، در صورت عدم آموزش صحیح توسط والدین و یا محدود بودن فرصت ها زوجین با سن کم در رابطه خود دچار مشکلات مربوط به مسائل مالی می شوند و این مسائل تاثیر زیادی بر تمام وجهه های زندگی زوجین می گذارد.

  1. خطر بالای سقط جنین:

 زنانی که در سن پایین باردار می شوند به احتمال زیاد در معرض خطراتی مانند سقط جنین قرار می گیرند. به این دلیل که بدن آن ها ازنظر فیزیکی آمادگی بارداری را ندارد و یا خود آن ها از نظر ذهنی هنوز آماده  بارداری نیستند و نسبت به خیلی از مسائل آگاهی ندارند.

 فقدان رژیم غذایی مناسب نیز می تواند یکی از دلایل سقط جنین مادرانی باشد که در ازدواج در سن کم تجربه می کنند.

  1. تکمیل نشدن تحصیلات:

کسانی که ازدواج در سن کم را انتخاب می کنند، به ویژه زنان، ممکن است با معضل تحصیلات ناقص مواجه شوند. در واقع، منظور از تحصیلات نه تنها تحصیلات تکمیلی بلکه آموزش های اولیه لازم نیز می باشد که در تمام دوران زندگی به آن نیاز خواهند داشت. به همین دلیل، با افزایش دانش جمعی و فرهنگی باید از ازدواج در سن کم جلوگیری کرد تا همه بتوانند از آموزش های لازم و ضروری بهره مند شوند.

  1. امکان یادگیری مطالب ضروری برای زندگی:

کسانی که ازدواج در سن پایین را تجربه می کنند، هنوز مطالب زیادی برای یادگیری دارند. یکی از بزرگترین و خطرناک ترین مسئله ای که جوانان در زندگی با آن مواجه شده و عواقب آن را می بینند، ازدواج در سن کم است.

  • یکی از این دلایل این است، که فرد هنوز به خودشناسی کافی نرسیده است که در مرحله بعد بخواهد شریک زندگی خود را به خوبی و در حد لازم بشناسد، امری که لازمه شروع یک رابطه پایدار دو نفره است.
  •  طبق آمار مراجعین به روان درمانگران، بسیاری از جوانان در سنین پایین در شناختن خود دچار سردرگمی می باشند که همین امر می تواند منجر به  بروز مسائل جدی در صورت ازدواج و تشکیل زندگی زناشویی برای آنان شود. عجله در ازدواج می تواند منجر به نتایج نامطلوبی از جمله طلاق بشود.
  • یکی دیگر از دلایل، به بلوغ نرسیدن کافی جوان است. برای ازدواج هر فردی باید به چندین بلوغ برسد، که این ها شامل بلوغ اجتماعی، اقتصادی، روانی، عاطفی، اخلاقی، جسمانی و جنسی می باشد. جوانان قبل از رسیدن به این بلوغ ها دارای خواسته ها و بینش های متفاوتی هستند که به احتمال زیاد بعد از به بلوغ رسیدن این انتظارات و نگرش ها تغییر می کنند.
  •  پس اگر ازدواج در سن کم و قبل از به بلوغ رسیدن فرد رخ دهد، می تواند آسیب های فراوانی را برای زوجین به ثمر برساند و حتی منجر به خرابی رابطه زناشویی شود.
  1. جذابیت اول آشنایی محو می شوند:

ممکن است ابتدای آشنایی زوجینی که سن پایینی دارند بسیار محسور کننده باشد و آن ها جذب یکدیگر شوند. اما همانطور که گفته شد با مرور زمان و بالغ شدن افراد معیارهای آنان نیز تغییر می کنند و به احتمال زیاد آن جذابیت اولیه محو می شود.

پس اگر بلافاصله بعد از آشنایی ازدواج در سن کم رخ دهد ممکن است بعد از گذشت مدت کوتاهی و با افزایش سن زوجین، طرفین به مسائل جدی تری برخورد کرده و رابطه زناشویی آن ها به طور جدی تهدید شود و همین امر آمار جدایی و طلاق را افزایش می دهد.

  1. هنوز از خط قرمزهای خود ناآگاه هستید:

 برای مثال برخی بینش های اخلاقی ،عرفی و عقیدتی برای شما خط قرمز است، اما در ابتدای جوانی و در سن کم این را نمی دانید. ازدواج می کنید و بعد از چند سال متوجه می شوید که نمی توانید از این خط قرمز خود بگذرید. اولین مرحله تعیین خط های قرمز است که به مرور زمان و با بالا رفتن سن مشخص می شود.

به احتمال زیاد در ازدواج در سن کم شما فقط مجذوب ظاهریات و موارد سطحی می شوید که به مرور زمان اهمیت خود را برای شما از دست می دهد و گذشتن از خط قرمزهایتان از هر چیزی برای شما با اهمیت تر جلوه می کند. از این رو رابطه زناشویی شما می تواند تا مرز جدایی پیش برود.

  1. شما برای کنار آمدن با برخی از مشکلات هنوز نابالغ هستید:

 برخی از مشکلات در ازدواج رخ می دهد که برای حل آن ها زوجین باید به بلوغ کافی مخصوصا بلوغ اجتماعی و روانی رسیده باشند، اما هنگامی که ازدواج در سن کم رقم میخورد و با این مشکلات روبرو می شوند  توان رویارویی به طور مثبت با این مشکلات را ندارند؛ بنابراین نمی توانند با این اختلافات مقابله کنند و به جای آن خود را سرگرم مسائل دیگر می کنند تا به عبارتی آن مسئله را فراموش کنند.

در حالیکه آن مشکل، مشکلی اساسی است و هر چه زودتر باید به فکر حل شدن و برطرف شدن آن افتاد. اما بدیهی که زوجین با سن کم توانایی تحلیل این امور را ندارند.

  1. درصورت انتخاب اشتباه شریک زندگی، ممکن است عمرتان هدر برود:

چون در اوایل جوانی معیارها و توقعات رویایی وجود دارد و با همان معیارها و خواسته ها شریک زندگیتان را انتخاب می کنید، بعد از گذر زمان و تغییر این معیارها متوجه می شوید که فرد اشتباهی را انتخاب کرده اید و اگر شرایطی برای جدایی زودهنگام وجود نداشته باشد ممکن است عمر شما هدر برود.

برای مثال، در دوره آشنایی از فرد مهربانی  و محبت قابل توجهی می بینید اما در طول زندگی متوجه خواهید شد که مهربانی یا دوست داشتن و یا عبارتی همان عشق کافی نیست و باید معیارهای پخته تری را برای ازدواج در نظر می گرفتید. از این رو هرچه بیشتر این زمان به خود آمدنتان و بلوغ از هر نظری طول بکشد می توان به عبارتی گفت زمان های طلایی عمر شما بیشتر و با سرعت زیادتری می گذرد.

کلام پایانی

ازدواج در سن کم می تواند معضلی جدی در جوامع مختلف مخصوصا جوامع سنتی مانند ایران ایجاد کند. علاوه بر این، بخاطر عواملی مانند به بلوغ نرسیدن، معیارهای ظاهری و سطحی، تعیین نکردن خط قرمز ها و مواردی از این دست این ازدواج ها به احتمال زیاد به طلاق منجر می شوند و اگر به معایب آن توجه نکنیم و اقدام به ازدواج در سن کم کنیم، باعث می شود آمار طلاق زیاد و یا میزان رضایت زناشویی بسیار کم شود.

شما می توانید با استفاده از دکمه های زیر این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید وسوالات خود را در قسمت نظرها با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *