مشاوره قبل ازدواج

چالش های ازدواج مجدد بعد از طلاق یا فوت همسر

ازدواج مجدد پس از طلاق و پایان ازدواج قبلی یا از دست دادن همسرتان می تواند یک تغییر بزرگ باشد. واقعیت این است که در ازدواج مجدد اغلب با چالش هایی روبرو می شوید که در  ازدواج اول آن ها را تجربه نکردید. برای مثال چالش هایی مانند اضافه شدن فرزندان ناتنی به زندگیتان. اگر به فکر ازدواج مجدد هستید، مهم است که از چالش هایی که ممکن است با آن ها روبرو شوید، آگاه باشید.

 ازدواج مجدد در دو حالت اتفاق می افتد یا بعد از جدا شدن از همسرتان و یا بعد از فوت او. ما در این مقاله ابتدا به نکاتی جهت ازدواج مجدد بعد از مرگ همسر اشاره می کنیم و سپس نکات ازدواج مجدد بعد از طلاق را بررسی می کنیم.

چالشهای ازدواج بعد از فوت همسر

ازدواج مجدد بعد از فوت همسر:

زمانیکه همسرتان فوت می کند، انگار همه منتظر حرکت بعدی شما هستند. ممکن است فشار دوستان و خانواده تان را احساس کنید که منتظرند تا مدت زمان سوگواری شما را ببینند و برخی از آن ها  شما را تشویق به فراموشی  و برگشتن به روال عادی زندگی می کنند. شما می توانید با مطالعه مقاله مدت زمان فراموشی عشق در مردان و زنان اطلاعات بیشتری درباره‌ی این موضوع بدست بیارید. 

امری که بسیاری از مردم ممکن است درک نکنند این است که فراموشی و غلبه ای بر مرگ همسرتان وجود ندارد. به عبارتی، زمان نه گذشته را پاک می کند و نه عشقی که به او دارید را از بین می برد. اما هنگامی که تصمیم می گیرید زندگی خود را به جلو ببرید و کاری کنید که در گذشته غرق نشوید، باید به چند نکته کلیدی توجه کنید:

  • هیچ قانون یا جدول زمانی برای ازدواج مجدد پس از مرگ همسرتان وجود ندارد.
  • زمان سوگواری برای هر فردی متفاوت است. برای برخی ممکن است چند هفته و یا چند ماه طول بکشد و برای برخی دیگر چندین سال. هیچ سرزنشی برای طولانی بودن زمان سوگواری خود نباید صورت بگیرد؛ زیرا هر شخصی متناسب با روحیات خود این دوره زمانی را سپری می کند.
  • برای یافتن دوباره عشق لازم نیست از دوست داشتن همسر متوفی خود دست بکشید.
  • به نظرات دیگران اهمیت ندهید، زیرا این زندگی شماست و شما تنها تصمیم گیرنده آن هستید. البته اگر فرزندی دارید باید نظرات او را بشنوید و در نهایت، بهترین تصمیم برای زندگی و روحیه فرزندتان و خودتان را اتخاذ کنید.

هنگام تلاش برای فهمیدن اینکه چه چیزی برای شما و زندگیتان بهترین است، عوامل زیادی وجود دارد که شما باید همه ی آن ها را در نظر بگیرید. در ادامه به بررسی عواملی می پردازیم که می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که آیا ازدواج مجدد برای شما مناسب است یا نه؟

نشانه هایی که به شما می گوید که ممکن است برای ازدواج مجدد آماده باشید:

هنگامی که در غم از دست دادن همسرتان هستید، ممکن است فکر کردن به ازدواج مجدد دشوار باشد. فکر قرار ملاقات و پیدا کردن یک فرد جدید احتمالا آخرین فکری که به ذهنتان خطور می کند، به خصوص اگر همسرتان را به طور ناگهانی و یا غیر منتظره از دست داده باشید. خوب است که بدانید در زمان مناسب می توانید به ازدواج مجدد فکر کنید فقط باید زمان آن برسد. در ادامه برخی از این نشانه ها را ذکر می کنیم:

  • شما از دست دادن همسرتان را پذیرفته اید:

شرایطی که منجر به مرگ همسرتان می شود، روی مدت زمانی که طول می کشد تا شما از دست دادن او را بپذیرید، تاثیر می گذارد. این زمان تا حدی تحت تاثیر نحوه وقوع مرگ است، خواه ناگهانی و غیر منتظره بوده باشد یا در نتیجه یک بیماری طولانی مدت بوده باشد.

 پذیرفتن مرگ همسرتان به این معنا نیست که شما به محض پذیرفتن این غم آماده هستید که فرد جدیدی را وارد زندگی خود کرده و با او ازدواج کنید. این بدان معنا است که شما زمان کافی برای پردازش غم و اندوه را سپری کردید و شروع به بهبودی کرده اید.

  • شما آماده هستید تا زندگی خود را به اشتراک بگذارید:

پس از مرگ همسرتان، شما به احتمال زیاد در عرصه های اجتماعی و خانوادگی حضور کم رنگی خواهید داشت. اغلب مایل نیستید که با افراد جدید ملاقات کرده و علایق و نظراتتان را با آن ها به اشتراک بگذارید. طبیعی است که پس از مرگ همسرتان بخواهید از احساسات و قلب خود محافظت کرده و تمایلی به ابراز احساساتتان با فرد دیگری را نداشته باشید. 

این نوع از دست دادن می تواند یکی از دردناک ترین تجربیات باشد و ممکن است درد از دست دادن هرگز به طور کامل از بین نرود. زمانی فرا می رسد که غم و اندوه شما کاهش پیدا می کند و نیاز و ارزش تقسیم زندگی خود با دیگران را درک خواهید کرد. به یاد داشته باشید که درد شما بازتاب عشقی است که به همسر متوفی خود دارید و اینکه شما دوباره عاشق شوید و دوست داشته شوید، خللی در دوست داشتن او ایجاد نمی کند.

  • شما برای ملاقات با شخص جدیدی آماده هستید:

ملاقات با شخص جدید به معنای جایگزینی همسر فوت شده خود نیست. وقتی زمان کافی برای رسیدگی به غم از دست دادن داشته باشید، متوجه خواهید شد که هیچ راهی وجود ندارد که بتوانید آن ها را جایگزین کنید. 

مدت کوتاهی پس از مرگ آن ها، ممکن است کمی وحشت را تجربه کرده باشید و فکر کنید:” بدون آن ها چه کار خواهم کرد؟” داشتن این افکار به خصوص زمانی که از نظر عشق و همدلی به همسرتان وابسته بودید، امری طبیعی است. وقتی دوباره در راه یافتن عشق هستید، متوجه خواهید شد که وقتی از نگرانی و وحشت درمورد جایگزینی همسرتان دست بردارید و ارزش ملاقات با فرد جدیدی را درک کنید، در مسیر درستی قرار گرفته اید.

  • گفتار و اعمال شما مطابقت دارد:

اینکه به خودتان بگویید آماده ازدواج مجدد هستید با اینکه واقعا آماده ازدواج مجدد باشید، دو چیز کاملا متفاوت است. مراقب باشید به شریک جدید زندگیتان فقط چیزهایی را بگویید که منظورتان است، نه چیزهایی که به آن ها امید دارید. اگر برای ازدواج مجدد آماده نیستید، اعمال و رفتار شما بسیار بلندتر از حرف و گفتار شما خواهد بود. 

بله گفتن به یک پیشنهاد ازدواج، به خصوص زمانی که قلب شما هنوز درگیر آن نیست، می تواند هم برای شما و هم برای شریک زندگیتان آسیب زا باشد. قبل از پاسخ مثبت، با خودتان درمورد احساساتتان نسبت به ازدواج مجدد صادق باشید.

  • شما مدام درمورد همسرتان صحبت نمی کنید:

یک واکنش طبیعی به از دست دادن این است که بخواهیم دائما درمورد فرد فوت شده صحبت کنیم. زمانیکه از توضیح مداوم همه چیز درمورد زندگی گذشته خود با همسر متوفی خود دست بردارید، ممکن است نشانه آن باشد که شما آماده هستید تا با شخص جدیدی وارد رابطه شوید.

بیشتر افرادی که خیلی زود پس از دست دادن همسرشان شروع به قرار ملاقات می کنند، به جای اینکه برای فردی که روبرویشان نشسته وقت بگذارند و توجه کنند این اشتباه را انجام می دهند که به زندگی با همسرشان در ذهنشان ادامه می دهند. 

در این زمان دو حالت وجود دارد، اگر به گفتن مدام درباره همسرتان نمی پردازید می تواند نشانه ای برای ازدواج مجدد باشد، اما اگر این کار را انجام می دهید  و به طور مداوم از او صحبت می کنید می توانید برای تخیله هیجانات و احساسات خود به گروه های درمانی و حمایتی بپیوندید تا بتوانید در محیطی امن و درمانگر درباره همسر متوفی خود گفتگو کنید.

کنار تمام این موارد گفته شده باید بدانید که ازدواج مجدد به معنای فراموش کردن همسر متوفی خود و یا از بین رفتن عشقی که داشتید نیست. همچنین هیچ زمان خاصی برای اقدام ازدواج مجدد وجود ندارد و این تنها شما هستید که می توانید تصمیم بگیرید که چه زمانی برای ازدواج مجددتان مناسب است. زمانیکه به خود اجازه می دهید دوباره عاشق شوید، به نیاز خود برای دوست داشتن و دوست داشته شدن احترام می گذارید.

چالش های ازدواج بعد از طلاق

ازدواج مجدد بعد از طلاق:

در ادامه به ازدواج مجدد پس از طلاق و جدا شدن خواهیم پرداخت.

بعد از طلاق چه کنیم؟ 

یکی از سوالات مهم و چالش بر انگیز بعد از جدایی از همسر ، بعد از طلاق چه کنیم می باشد ، البته که ممکن است روند طلاق شما را انقدر خسته کرده باشد که دلتان نخواهد به یک ساعت بعد از طلاق فکر کنید و این کاملا طبیعی است ، مطالعه مقاله‌ی بعد از طلاق چه کنیم ؟  کمک خوبی میتواند برای شما باشد تا بهتر و راحت تر با چاشهای بعد از طلاق روبه رو شوید.

چالش های ازدواج مجدد:

ازدواج مجدد چالش هایی دارد که لزوما در ازدواج اول به آن ها بر نمی خورید. این چالش ها عبارتند از:

  • رنجش مداوم از طرف شریک سابق زندگی
  • تغییر گروه های حمایتی به دلیل طلاق
  • تعهدات مالی مشترک
  • وجود فرزند از هر دو طرف

تری گاسپارد درمانگر و نویسنده کتاب ” راهنمای ازدواج: چگونه همه چیز را برای بار دوم بهتر انجام دهیم”، توضیح می دهد:

اگر ارتباط قوی برقرار نکرده اید و برای مقابله با تعارض آماده نیستید و ابزار لازم برای ترمیم خرابی های روزانه در ارتباطات را ندارید، ممکن است در ازدواج مجدد به مشکل برخورید.

شیوه های متفاوت فرزند پروری، روزمرگی ها، تعهدات مالی، مسائل قانونی و روابط اجتماعی همگی می توانند ازدواج مجدد را بسیار دشوارتر کنند.

به مشکلاتی که شما را عقب نگه می دارد رسیدگی کنید:

ویژگی های شخصی که موفقیت روابط طولانی مدت را تضعیف می کنند باید قبل از متعهد شدن در ازدواج مجدد مورد توجه قرار بگیرند. برای اینکه ازدواج مجدد موفق باشد، مهم است که تشخیص دهید چه چیزی در اشتباه اول اشتباه بوده است. 

این در حالی است که بسیاری از افراد که طلاق را تجربه کرده اند، مشکلات رابطه را تماما گردن همسر سابق خود می اندازند. در حقیقت، واقع بین بودن در مورد نقش خود در شکست رابطه برای موفقیت روابط آینده امری ضروری است.

سعی کنید نگاه هدفمند  به اینکه چرا ازدواج اول شما کارساز نبوده بیندازید و به نقش خود در آن فروپاشی فکر کنید. اگر برای تغییر چیزهایی که بر روابط قبلی شما تاثیر منفی گذاشته اند قدمی برنداشتید، به احتمال زیاد در ازدواج مجدد نیز به همان مشکل ها بر خواهید خورد. از این رو، برای داشتن ازدواج مجدد موفق بهتر است مواردی که از سمت شما باعث ویرانی رابطه شده است را بهبود ببخشید.

آمادگی خود را برای تعهد، ارزیابی کنید:

چه مواردی ازدواج مجدد را به چالش می کشد؟ شکست ازدواج اول گاهی اوقات باعث می شود افراد نسبت به روابط آینده احساس بی اعتمادی و اضطراب کنند. همچنین روانشناسان معتقدند که:

<< آن ها ممکن است همچنان خشم، رنجش یا احساس خیانت را در خود نگه دارند و در رابطه بعدی خود این موارد را بسیار پررنگ ببینند. از این رو، داشتن مجدد رابطه ای مثبت و سالم برای آن ها امری دشوار می شود.>>  

در حالیکه، رنجش از طرف همسر سابق معمول است، کارشناسان بر این باورند که احساس دلبستگی طولانی به همسر سابق نیز بسیار امر رایجی است. تقریبا یک سوم افراد مطلقه حتی سال ها پس از پایان ازدواج هنوز احساس وابستگی و دلبستگی با همسر سابق خود را دارند. این امر، می تواند داشتن تعهد نسبت به یک رابطه جدید را دشوار کند و شریک جدید شما نسبت به ارتباط شما با همسر قبلی خود احساس حسادت یا رنجش کند. 

نکاتی برای موفقیت در ازدواج مجدد:

نهایتا  در صورت ازدواج مجدد چه کاری می توانید انجام دهید تا به موفقیت رابطه خود کمک کنید:

  • ازدواج خود را در اولویت قرار دهید
  • خشم و رنجش از روابط گذشته خود را کنار بگذارید
  • مهارت های ارتباطی خود را تقویت کرده و صداقت را با شریک زندگی خود حفظ کنید
  • به مشکلات کوچک قبل از تبدیل شدن به مشکلات بزرگ تر رسیدگی کنید
  • نحوه مدیریت تعارض در یک رابطه را بیاموزید
  • با فرزندان ناتتی خود روابط مثبتی ایجاد کنید

تحقیقات همچنین نشان می دهد که تمایل به سازگاری و همراه شدن با تغییرات هنگام ازدواج مجدد امری حائز اهمیت است. ازدواج مجدد اغلب با تغییرات عمده دیگری از جمله تغییر در موقعیت های زندگی، امور مالی، نقش ها و روابط با خانواده و دوستان همراه است.

نشانه هایی که نشان می دهد برای ازدواج مجدد آماده نیستید:

برخی از خط قرمزهایی که نشان می دهد شما یا شریک زندگیتان واقعا آماده ازدواج مجدد نیستید، عبارتند از:

  • شما هنوز در مورد اینکه دوباره با همسر سابقتان کنار بیایید خیال پردازی می کنید.
  • شما نسبت به همسر سابق خود و طلاقتان عصبانی هستید و احساس بدی دارید و نمی توانید از آن بگذرید.
  • شما احساس نمی کنید که می توانید با شریک جدید زندگیتان صادق باشید.
  • شما ارزش ها یا اهداف مشابهی با شریک جدید خود ندارید.

به این نکته نیز باید توجه کنید که فقط به این دلیل که در حال حاضر آمادگی برای ازدواج مجدد ندارید به این معنی نیست  که برای همیشه باید این گزینه را از زندگی خود حذف کنید.

  مشاوره قبل از ازدواج یا زوج درمانی می تواند برای تصمیم گیری ازدواج مجدد بسیار مفید باشد. چه به صورت انفرادی و چه به صورت دو نفره می توانید به زوج درمانگر مراجعه کرده و تصویر واضح تری ازمسائلی که باعث طلاق اول شما شده به دست آورید. علاوه بر این، زوج درمانی می تواند به شما در ایجاد اعتماد و ارتباط با شریک فعلی خود کمک کند و منجر به هموار شدن مسیر برای یک رابطه سالم و پایدار شود.

کلام پایانی:

آمارها حاکی از آن است که ازدواج مجدد در معرض خطر بالایی برای طلاق است. با این حال، آگاهی از موانع و آمادگی برای مدیریت این چالش ها می تواند به موفقیت ازدواج مجدد شما کمک کند. در مورد این چالش ها، از جمله فرزندان و مسائل مالی، و اینکه اگر تصمیم به ازدواج مجدد داشته باشید چگونه آن ها را به عنوان یک زوج مدیریت خواهید کرد، صادقانه و شفاف با شریک زندگی خود صحبت کنید تا در آینده به مشکل نخورید. 

شما می توانید با استفاده از دکمه های زیر این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و سوالات خود را از ما در قسمت نظرها بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *